Benodigdheden:
8 pomodori tomaten
zout en versgemalen peper
1eetl gehakte iteliaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm; vers of diepvries)
3 stengels bleekselderij
400gram fettucini of andere pasta
200gram verse geitenkaas
30ml halvolle melk
200ml kookroom
16 gamba's
olijlolie (mediterrane)
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Was de tomaten en halveer ze, zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi ze met peper, zout en italiaanse kruiden. Zet de tomaten 10min in de oven.
Schil de stengels bleekselderij met een dunschiller, snijd ze in plakjes en blancheer ze 2 minuten in kokend water.
Bereiden
Kook de pasta 8-10 minuten beetgaar in warm water met wat zout.
Verwarm de geitenkaas, melk en room op een lage stand.
Dep de gamba's droog, bestrooi ze met zout en peper en bak ze in een hete olijfolie 2 minuten aan elke kant. Giet de gamba's af. Verdeel de pasta en bleekselderij over 4 borden. Verdeel de tomaten en gamba's erover en giet de saus erover.
Bereidingstijd: ca 20 minuten
voedingswaarde per persoon: eiwit 45g, vet 34g, koolhydraten 83 g
Dit recept doet het bij ons altijd erg goed, en is ook erg lekker!
Wel gebruik ik altijd het dubbel aantal gamba's kookroom en geitenkaas zodat het allemaal wat 'sopperiger' wordt
Eet smakkelijk!
) klinkt het heeerlijk. Ik ga hem van het weekend uitproberen!
.

