
- Dr. Oetker kwarktaart pakket, neutraal
- 500 gram vanille kwark
- 250 ml slagroom
- 400 ml water
- 50 gram boter
- Chocolade
- 2 zakjes vanille suiker
De bodem:
Boter smelten in een pan en het zakje 'bodem mix' toevoegen. Goed roeren.
De kruimelige koek in de bakvorm, met een lepel aandrukken en glad strijken.
Bakvorm in de koelkast tot dat de kwark vulling klaar is.
De vulling:
400 ml water, 250 gram slagroom, 500 gram kwark, de 2 zakjes vanille suiker en het zakje 'taart mix' in een mixer. Goed mixen.
Ondertussen een hoeveelheid chocolade naar hoeveelheid raspen of in de blender. Deze kruimels met de kwark mee mixen.
Bakvorm uit de koelkast halen en de kwark er in gieten. Glad strijken en terug in de koelkast.
Ondertussen chocolade au bain marie smelten en wanneer deze goed gesmolten is de bovenkant van de taart versieren. Daarna de chocolade hard laten worden.
Hierna een 2de keer choclade au bain marie smelten maar alleen de bovenste laag van de kruimels, zo dat het kruimels blijven. Deze komen over de bovenkant van de taart.
***
Ik heb voor de chocolade in de vulling en de donkerkleurige bovenlaag een reep melk chocolade gebruikt.
De chocolade kruimels boven op zijn van een aantal suprise eieren (melk/witte chocolade), welke ik in stukken had gebroken alvorens het smelten.
***
Fouten; de flinke plakaat choclade is niet meer te snijden. Bij aansijden is de taart een zooitje geworden
Beter is misschien wat stroken of figuren te spuiten.De kruimels boven op zijn te groot, hierdoor ook niet meer te snijden. Kruimels mogen dus kleiner.
Ik heb te vlug de eerste chocolade laag er boven op gegaan. Hierdoor heeft de kwark niet mooi kunnen opstijven. Even wachten dus voor het afwerken.
***
Persoonlijk vind ik de citroen/limoen taart 10x lekkerder, maar ik houdt dan ook niet zo van chocolade...
Chocolade liefhebbers vinden hem denk ik geweldig.
Hij ziet er echt heel lekker uit! 