Ik was gestuit op twee recepten een met mozarella en tomaat en één met houmus.
Gisteravond heb ik die met mozarella gemaakt!
Wrap met mozzarella en (zongedroogde)tomaat!
Ingredienten (voor 4 wraps):
Zak kleine mozarella bolletjes (zijn wat steviger vind ik dat die grote bol en dus makkelijker te snijden).
Kleine roma tomaatjes (gewone tomaten of cherry kan ook)
Zongedroogde tomaten (uit blik op olie)
Verse Basilicum
Knoflook
Olijfolie
Wraps
Rucola
Foto (wrap die over was 's avonds even in de magnetron opgewarmd en foto genomen):

Verwarm de over voor (ik had hem op 200, miss dat 180 beter is)
Scheur/snij de basilicum zo klein mogelijk en meng deze met olijfolie en de knoflook (ong. 1 teentje ik had een kleine theelepel met al gehakte knoflook uit potje erin gedaan).
Snijd de tomaatjes en mozarella in dunne plakjes (die van mij waren rond de 3 mm). Haal de kern + vocht uit de tomaatjes. Ik heb zowel de mozarella als tomaatjes daarna even op keukenrol laten liggen.
Snijd de gedroogde tomaat in kleine stukjes.
Doe de wraps een halve/hele minuut in de magnetron. Besmeer ze met het basilicum/olie mengsel. Verdeel mozarella, tomaat en zongedroogde tomaat over de wrap en strooi hieroverheen wat rucola. Rol de wraps stevig op en zet vast met sateprikker. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Besmeer de wraps aan de bovenkant nog met het olijfolie/basilicum mengsel dat over is.
Doe de wraps in de oven totdat deze een beetje bruin worden.
Ik heb het geserveerd op een klein bed van rucola en basilicum met gehalveerde cherrytomaatjes en zwarte olijven. De wraps zijn zo te eten maar ik vond ze wel wat droog dus ik heb een auberginesalade (van de AH, gepureerde aubergines met yoghurt of zo?) erbij geserveerd als saus (zie foto). Maar een ander sausje bijv. yoghurt zal ook heerlijk erbij passen!
Wrap met houmus
Toenet heb ik nog een wrap gemaakt. Wrap even in de magnetron (maakt rollen makkelijker!), beetje laten afkoelen insmeren met houmus, in het midden een streep pittige saus (was pikante houmus) besprenkelen met tuinkers en klaar! Was ook best lekker! (oorspronkelijke recept was niet met pittige saus maar met geraspte wortel!)
Hebben jullie ook recepten voor heerlijke frisse zomerse wraps??