
- Dr. Oetker kwarktaart pakket, neutraal
- 500 gram citroen kwark
- 250 ml slagroom
- 400 ml water
- 50 gram boter
- Dr. Oetker citroen rasp, 150 gram
- Pakje lange vingers
- 1 limoen
De bodem:
Boter smelten in een pan en het zakje 'bodem mix' toevoegen. Goed roeren.
De kruimelige koek in de bakvorm, met een lepel aandrukken en glad strijken.
Bakvorm in de koelkast tot dat de kwark vulling klaar is.
De vulling:
400 ml water, 250 gram slagroom, 500 gram kwark en het zakje 'taart mix' in een mixer. Goed mixen.
4/5de van de citroen rasp er bij. Nog een keer goed mixen.
Bakvorm uit de koelkast halen en de bodem bedekken met lange vingers.
Hier over heen de kwark gieten. Glad strijken en terug in de koelkast.
Ondertussen even limoen schijfjes snijden om het af te maken. Deze boven op leggen en het restant van de citroen rasp over de boven kant strooien.
***
Zelf vind ik hem echt heel erg lekker. Het is een heerlijke frisse zomer taart
de rest hier liet ze liever liggen.
Ik heb 'm ook ooit ongeveer zo gemaakt, alleen op de bovenkant van die snoep-citroentjes zegmaar, van die frisse, gesuikerde kleine snoepjes in de vorm van citroentjes, weet even niet hoe ze heten, maar is voor de zoetekauwen ook wel een goeie ipv echte limoenschijfjes denk ik
, die ziet er lekker uit. Die ga ik proberen! (wordt vervolgd)
Heb er geen limoenschijfjes opgedaan, maar partjes mandarijn.