mijn vriend is gewent om rijst recepten te eten, hij is liberiaans en zijn ouders eten vaak en veel rijst met saus. weten jullie verschillende recepten met rijst? mag geen varkensvlees in zitten, want mijn vriend is moslim.
Je kunt rijst echt met zo ontzettend veel dingen eten!
Paar voorbeeldjes: -ragout -goulash -kerrie (bijv. zelf maken met kokosmelk en kerrie/currypasta's en vlees/vis/groenten naar eigen inzicht) -wokgroenten/vlees, saus in overvloed in de supermarkt (bijv woksaus) of lekkerder als je het zelf maakt met sojasaus, oosterse kruiden, etc. -kip tandoori/siam etc. Kun je ook kant en klaar krijgen, maar ook goed zelf maken of bijvoorbeeld curry paste gebruiken.
Gewoon veel uitproberen, je kunt echt alle soorten vlees, vis en groenten met rijst eten, bijvoorbeeld uit de wok. Al dan niet met een sausje (al hoeft dit niet altijd).
pilaf!! Ik weet niet of iemand het kent, maar ik vind het geweldig.. Je kan het met gehakt of met kip doen.. En je hebt verder nog perziken nodig en een beetje tomatensaus geloof ik (weet ik niet zeker, ik zal het eens navragen aan mijn moeder).. Het is iig echt heerlijk!
Trouwens vrijwel alle recepten voor varkensvlees (vooral van die kant en klare pakken van Knorr en zo) kun je ook maken met kip hoor Of met rund, bijv bieflapjes (die je dus niet hoeft te stoven). Doe ik zo vaak, ik vind varkensvlees vaak wat stug, dan gooi ik daarvoor in de plaats gewoon kip of koe. Dus de mogelijkheden zijn eindeloos!
Koude rijstsalade is ook lekker! Gewoon net als pastasalade, maar dan met rijst. Vooral als het een beetje zomerweer eens, echt lekker voor de afwisseling. Pilaf is ook een goede idd. Met lekker veel perzik!
rijst met een champignonsaus van kip en gebakken chapignons gooi je gebonden champignonsoep(en wat kruidenkaas) bij even warm maken en bij je rijst is ook erg jammie
Rijst koken. Kip aanbakken in wok, groenten erbij minuutje of 2-3 roerbakken. 1 of 2 eetlepels curry erbij (afhankelijk van je smaak, pittig of minder pittig) en naar smaak kokosmelk toevoegen. Nog een minuut of 5 laten pruttelen. Voor serveren beetje vers limoensap er over en verse koriander.
heel lekker en simpel: paprika in stukjes bakken, champion gesneden erbij, stukjes ananas. + AH chinese zoetzure sauce + vegetarische balletjes + rijst = kan niet mislukken en erg lekker!
Ik maak met rijst meestal curry, en dan vaak met broccoli en paprika er doorheen als groenten.
Ook lekker zijn de boemboe's van Conimex. Ze hebben curry, tikka masala, etc. Ik laat het vlees er altijd uit weg en gooi er zelf wat groenten naar smaak door. Let wel even op dat je voor sommigen kokosmelk nodig hebt, dat je daar niet thuis achter komt en weer terug moet naar de winkel.
Ik gebruik zelf trouwens altijd zilvervliesrijst. Het is gezonder (meer vezels) en heeft wat meer textuur. Witte rijst wordt snel papperig, zilvervlies is wat steviger, maar het is natuurlijk maar net wat je zelf lekker vindt.