apple crumble

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
pgent
Berichten: 89
Geregistreerd: 22-05-06

apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-04-08 12:35

hoi
ik wil vanavond apple crumble maken. Van een pak van Honig volgens mij.

Nu staat er op dat ik magarine moet gebruiken. dan bedoelen ze neem ik aan smeerboter?? of kan ik ook roomboter gebruiken??

Brainless

Berichten: 29737
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-08 12:39

Je moet een pakje boter hebben, geen kuipje.
Je kan zowel margarine als roomboter nemen.
Zelf vind ik het met roomboter lekkerder. Maar met margarine is minder vet.

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-08 14:03

Smeerboter is halvarine Knipoog
Margarine koop je in een velletje papier; Zeeuws Meisje, Leeuwezegel enz. Haha!

pgent
Berichten: 89
Geregistreerd: 22-05-06

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-04-08 15:17

Kimmes schreef:
Smeerboter is halvarine Knipoog
Margarine koop je in een velletje papier; Zeeuws Meisje, Leeuwezegel enz. Haha!


oja natuurlijk.....


beide in ieder geval bednakt.

Hilli

Berichten: 22948
Geregistreerd: 28-07-04
Woonplaats: My home is where my horse is...

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-08 15:55

Kimmes schreef:
Smeerboter is halvarine Knipoog
Margarine koop je in een velletje papier; Zeeuws Meisje, Leeuwezegel enz. Haha!

Nee hoor, dat kan ook margarine zijn. Het is maar net wat je koopt.

TS, in jouw recept wordt bak-margarine bedoeld, dat is hetzelfde spul/pakje waar je bijv. ook je vlees in bakt

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-04-08 16:27

Ook blueband heeft margarine. Het is maar wat je voorkeur is Knipoog Roomboter of margarine Knipoog

iig, appel crumble is heerlijk, eet ze!

Siggislief

Berichten: 13966
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-08 16:44

Het lekkerste is gewoon met Roomboter te gaan werken met zulke dingen! Ja
Wij op school gebruiken dan vaak Cake-Margarine, maar als je het thuis wilt maken moeten wij Roomboter gebruiken..
Het smaakt teminsten wel lekkerder!

Twilight

Berichten: 5503
Geregistreerd: 26-08-07
Woonplaats: Somewhere over the Rainbow

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-08 09:46

ik heb hem zelf gemaakt met roomboter tch iets lekkerder van smaak

en eetze het is heerlijk

PPPeet

Berichten: 5965
Geregistreerd: 06-02-04

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-08 18:33

Hier staat ook zo'n pak in de kast! Ben benieuwed hoe het je is bevallen! Laat je het even weten?

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-04-08 16:27

Ik maak het altijd zelf: bloem, havermout, suiker, kaneel en roomboter en dat dan bij elkaar in een pannetje zodat de boter smelt en je het goed door elkaar kan roeren.
Dat dan over de appels en klaar ben je!

Yucome

Berichten: 1902
Geregistreerd: 30-01-07
Woonplaats: Sint Odilienberg

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-08 17:20

Ik gebruik dit recept er altijd voor:

Ingrediënten voor het deeg

200 g zelfrijzend bakmeel
125 g suiker
120 g boter in kleine klontjes

Ingrediënten voor de vulling

500 g appels, geschild en in stukjes
80 g suiker
2 tl kaneel

Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden
Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker. Roer de klontjes boter erdoor en en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het deeg een kruimelige structuur heeft
Meng de appels met de suiker en de kaneel en leg dit in een ingevette lage ovenschaal
Strooi de deeegkruimels erover en druk het iets aan
Zet de ovenschaal ca. 30 minuten in het midden van de oven. Bak de crumble tot het deeg lichtbruin en krokant is.
Bron: Vrouwonline

En het is heerlijk, het is nog lekkerder als je roomboter gebruikt vind ik Lachen.

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-08 13:04

ik heb het van de week gemaakt; met roomboter.
het deeg werd alleen 1 plak en geen kruimelig deeg. ook heb ik het de dubbele tijd in de oven gehad en was het nog nauwelijks bruin... smaakte wel prima overigens.

Tess__

Berichten: 1067
Geregistreerd: 18-12-05
Woonplaats: 's-Gravenzande

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-08 23:02

Ik heb het van mijn familie in Engeland geleerd. En die zeggen altijd GEEN boter gebruiken omdat het dan geen crumble meer is.
Je kan dus gewoon alles van het pak aanhouden en geen boter toevoegen Knipoog.

ChirooHeleen

Berichten: 385
Geregistreerd: 01-03-06
Woonplaats: Hoogeveen

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-05-08 14:04

Wat ook erg goed is is om de appels te vervangen door peer en chocola. Pear & Chocolate crumble... MMM Het recept van de moeder van mijn Engelse huisgenoot was met 4oz boter, 8oz bloem en 4oz suiker. (1oz = 28gram) Ik had er ook nog wat havermout ingedaan. (vervang een deel van de bloem door havermout)

Hoe het met zo'n pak moet weet ik niet.

pgent
Berichten: 89
Geregistreerd: 22-05-06

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-05-08 15:27

het was inderdaad niet zo goed gelukt... de kruimels waren geen kruimels maar 1 plak deeg die ik 1 voor 1 wat verkruimeld heb heeeel veel werk haha...

Verder leek het wel gewoon appeltaart.. ik dacht nl dat hij wat zachter en minder gaar zou zijn zo moet hij toch??

ChirooHeleen

Berichten: 385
Geregistreerd: 01-03-06
Woonplaats: Hoogeveen

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-08 15:43

Apple crumble is idd zacht, maar wel gaar. Had je er een bodem van deeg in gemaakt? De apple crumble die ik ken heeft dat namelijk niet. Dat is een laag appels (of ander fruit) onderin een schaal met de kruimels er bovenop. (maakt waarschijnlijk niet zo veel uit of er een bodem is zit) En dan met vla of slagroom (of nog beter met engelse cream Vingers aflikken) serveren.

Wat raar dat de kruimels geen kruimels waren... Heb je een pak gebruikt? Misschien heb je het teveel tot een plak of bal deeg gekneed. Kruimels is namelijk alleen mengen van bloem boter en suiker en eventueel havermout (of de inhoud van het pak met wat er bij in moet). Verder niet te veel kneden.

Was hij wel lekker?

Sita_

Berichten: 21958
Geregistreerd: 23-09-05
Woonplaats: Ljouwert

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-08 17:48

benangelique schreef:
ik heb het van de week gemaakt; met roomboter.
het deeg werd alleen 1 plak en geen kruimelig deeg. ook heb ik het de dubbele tijd in de oven gehad en was het nog nauwelijks bruin... smaakte wel prima overigens.

Dat had ik ook.. Wrs had ik te lang gemixed. Eerst waren het kruimels en toen ik het doorhad was t al een dikke plak.. Huilen van het lachen Had er trouwens ook een ei extra ingedaan.

Vond het ook niet lekker..
Het is gewoon een laag appels met een deeglaagje.. Mijn ouders vonden t wel lekker, maar mij te veel appel..

benangelique

Berichten: 15658
Geregistreerd: 06-09-04

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-08 21:51

werd bij mij al gelijk een dikke lap, heb geen kruimels gezien! Clown

ga volgende keer weer voor de gewone oer-hollandse appeltaart.

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-08 21:47

beetje suiker door de kruimeldeeg kan ook erg lekker zijn Haha!
iets te veel bloem maakt niet uit, wordt het lekker kruimelig van Haha!

PPPeet

Berichten: 5965
Geregistreerd: 06-02-04

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-08 19:45

Mijn moeder heeft het net gemaakt dus ga het zo proeven Haha!

Miriam91

Berichten: 2840
Geregistreerd: 28-07-05
Woonplaats: In de boerderie

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-08 12:31

Mijn moeder (en soms ik) maken het altijd zelf

Ingredienten:
1 kopje bloem
1 kopje havermout
1 kopje bruine suiker
1 theelepel kaneel
Fruit (de combinatie 3 appels en 1 banaan is zeker aan te raden!)

Doen:
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes
- Snijd de banaan in kleine stukjes
- Doe het fruit in een lage schaal

- Doe bloem, havermout, bruine suiker en kaneel in een bak.
- Doe er vloeibare boter overheen, goed roeren totdat het een beetje plakkerig is.
- Doe dit mengsel over het fruit

Doe het 20 min. op 200 graden in de oven. De bovenkant moet een beetje knapperig zijn dus moet je zelf even kijken of die langer in de oven moet.

Eet smakelijk! Haha!

PPPeet

Berichten: 5965
Geregistreerd: 06-02-04

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-08 21:06

Nou ik vind de crumble niet zo'n succes.....
Met de havermout lijkt het me idd een stuk lekkerder erdoor!

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-08 18:25

Met havermout is het echt heerlijk! Ook heel erg lekker met aardbeien (geen kaneel!) en dan serveren met mascarpone met een beetje (verse) vanille en evt. suiker erdoor. Vingers aflikken

Nimue
Berichten: 3309
Geregistreerd: 21-11-03

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-08 14:07

ChirooHeleen schreef:
En dan met vla of slagroom (of nog beter met engelse cream Vingers aflikken) serveren.


Custard all the way!

Ik heb in Engeland toch zó'n lekkere rhubarb crumble op, nu wil ik die ook maken, maar ik heb echt geen benul hoe dat moet, natuurlijk. Ik ben niet zo van de pakjes, dus ik ga dat recept van Miriam91 eens proberen. Kan dat met alle soorten fruit?

Miriam91

Berichten: 2840
Geregistreerd: 28-07-05
Woonplaats: In de boerderie

Re: apple crumble

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-06-08 20:10

Nimue schreef:
ChirooHeleen schreef:
En dan met vla of slagroom (of nog beter met engelse cream Vingers aflikken) serveren.


Custard all the way!

Ik heb in Engeland toch zó'n lekkere rhubarb crumble op, nu wil ik die ook maken, maar ik heb echt geen benul hoe dat moet, natuurlijk. Ik ben niet zo van de pakjes, dus ik ga dat recept van Miriam91 eens proberen. Kan dat met alle soorten fruit?


Het lekkerste is appel en banaan of alleen appel. Andere stukken fruit weet ik eigenlijk niet. Het moet wel iets stevig zijn omdat het natuurlijk in de oven gaat.