Vulling voor bladerdeeg & filodeeg

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Vulling voor bladerdeeg & filodeeg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-02 18:36

Hoi,

Lekkere hapjes zijn altijd leuk en gezellig. Vooral met bladerdeeg & filodeeg kan je veel leuke dingen doen maar; hebben jullie nog idee├źn voor de vulling. Ik ben nl een beetje uitgefantaseerd en nieuwe dingen uitproberen is altijd leuk!

Groetjes Chantal


Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-02 23:08

bladerdeeg, plakje kaas in doen, uiringen in doen, knakworst in doen, wat chilisaus, dichtvouwen, in de oven en.... smullen maar!

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-02 23:00

Eh, op me werk (De Zwaan in S'dijke) hebben ze wel eens partjes appel gebakken, en dan kaneel erover strooien. Dan haal je de driehoekige bladerdeegbroodjes uit de oven, snijd ze doormidden, doe wat van die appels erin/op bolletje vanilleijs erop, dekseltje erweer op. En smullen, heerlijk.

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-02 11:09

wat ook lekker is, gevuld met een mengsel van spinazie, feta kaas en gebakken uisnipers en knoflook, alles door elkaar roeren, bladerdeeg vullen en in de oven!

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-02 09:46

Bedankt voor de lekkere tips, ik zal ze zeker eens uit proberen!
Ah, de Zwaan, dat is toch bij die rotonde daar Maya?

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-02 12:31

Mijn huisgenoot maakt altijd groentenflapjes, gewoon een roerbakmix van de appie en dan wat kruiden erdoorheen. Eventueel uitegebakken spekjes of geruld gehakt erbij. Ik zelf eet ze dan altijd met nog een dot chili-saus, hij eet ze dan altijd met nog wat maggie erbij.

Samantha23, ik denk dat ik jouw variatie eens ga proberen.. Vingers aflikken

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR

Berichten: 68888
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-12-02 20:09

Wij doen het nog simpeler: spinazie, feta, draai van de pepermolen. Klaar!.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+6, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-02 00:01

chantal1 schreef:
Bedankt voor de lekkere tips, ik zal ze zeker eens uit proberen!
Ah, de Zwaan, dat is toch bij die rotonde daar Maya?


Helemaal goed. En heb je zelf ook nog iets bedacht?

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-12-02 12:10

Misschien iets met gehakt ofzo? Verward

Of met stukjes appel, rozijntjes en suiker en kaneel. Vond ik vroeger echt zo lekker!!!

Mijn moeder maakt ook wel eens hamsoesjes, dat is ook een lekker hartig hapje.
Zal het recept eens vragen ...

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-02 20:36

Ga ik nu door voor de koelkast? Knipoog Mooie kerstversiering hebben ze daar trouwens op het moment.
Nou, ik had dus van die miniknakworstjes met curry, kipperagout (beide in bladerdeeg) en een gerookte zalmforelragout, deze heb ik in de filodeeg gedaan, een pakketje van gemaakt en gefrituurd.

Aan gehakt heb ik ook zitten denken, lijkt me erg lekker en dan apart gekruid.

Op het pakzelf van de bladerdeeg las ik een staafje kaas met ham omwikkeld, lijkt me ook lekker!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-12-02 02:12

Ik heb vanavond samen met een vriendin het ook wat lekkers gemaakt.
Bladerdeeg, daar bovenop een mengsel van gehakt, ui, knoflook, paprika, ketjap en prei (dit van tevoren klaarmaken - alles bij elkaar in gooien) en daar bovenop weer bladerdeeg. Met een beetje eigeel insmeren. Dan 25 minuutjes in de oven.
Daarbij hadden we een bak sla, rijst en stokbroodjes Vingers aflikken
Snel klaar en erg, erg, erg lekker


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Sannne, Adindaa, Ananiem, Danseresje, ElineHofi, Kinke, Riraito, xxmichellexx en 59 bezoekers