Gourmet tips gevraagt?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
FotoDesign

Berichten: 1803
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Veghel

Gourmet tips gevraagt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-12-02 15:31

Hi di Hi ik ga met kerstmis gourmetten..
Hebben jullie tips voor lekkere dingen, wat gooien jullie er altijd op en in en aan?
Hebbben jullie resepten en ideeen voor me??

Ik dacht zelf aan uiteraard vlees:
biefstuk kipfilet gehakt

uien, táughe, iets van aard, champignons
suasjes, sla er bij enz

alle tips zijn welkom

fijne dagen iedereen

Monique


Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-02 16:04

Ik doe altijd garnalen in het pannetje, even laten bakken en daarna grillen met room en kaas. Dat is echt lekker.
Verder kun je natuurlijk ook pannekoekendeeg en klopei op tafel zetten.
Verder is het ook leuk om rosti te bakken op het gourmetstel. Vooral lachen als je de rusti er weer vanaf wilt krijgen. Veel plezier

Diana_Mabel

Berichten: 6850
Geregistreerd: 04-02-02
Woonplaats: Houten

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-02 16:11

Een lekkere verse salade erbij, annanas schijven, plakjes tomaat, prei, doperwtjes, aardappelschijfjes, spekjes, kipnuggets enz enz
alles kan zo'n beetje en die tafelsausjes die in zakjes hangen in de supermakrt vooral de aolie mjam mjam Kwijl

Dresuur zadel te koop 17,5 inch medium wilde boom
http://www.bokt.nl/markt/ad/396430/lede ... 175-fit-25

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-02 18:32

Gesmolten kaas is ook best lekker! Vork Sigaar

Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht ;)

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-02 22:38

Bij mijn ouders thuis staanaltijd alle restjes uit de koelkast op tafel. Gourmetten heet ook wel "restjes op maken". Maar, als we gewoon (lees: uitgebreidt) gaan gourmetten, dan staan de volgende dingen op tafel:

- diverse soorten vlees (ook spek)
- diverse soorten vis
- groenten, nog heel zodat iedereen die zelf kan snijden in de vorm/grootte waarin die ze wil hebben, bijv: ui, paprika, gourgette, aubergine, knoflook, tomaat, prei, champignons, etc.
- sausen, alles wat in de kast staat: mayo, ketchup, ketjap, chili saus, hete peperpasta, creme fraiche, zure room en verder wat je nog kan bedenken
- voorgekookte macaroni, rijst en aardappelen
- pannenkoekenbeslag
- eieren
- banaan (als toetje standaard geflambeerde banaan Vingers aflikken )
- kaas (soms meerdere soorten)

Ik geloof dat bij ons in de familie geldt: hoe meer dingen in je pannetje, hoe beter Haha! Er is maar 1 regel: alles wat je maakt moet je op eten Knipoog

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Avanti

Berichten: 13297
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-02 00:03

Stokbrood en knoflook saus Vingers aflikken

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-02 13:07

rijst, aardappeltjes die je al voorgekookt hebt anders duurt het zo lang, garnalen, stukje zalm, ananas, kruidenboter

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

SAKKIA

Berichten: 16605
Geregistreerd: 04-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-02 21:00

stokbrood en pindasaus!!
En uiteraard pannekoek beslag.

Imker

Berichten: 17287
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-02 12:04

Ik heb nu bij onze keurslager Speenvarkenshaasjes gehaald (gemarineerd), dat is echt erg lekker!
Ook doe ik er ongepelde grote garnalen (zonder kop) bij, 2 salades en natuurlijk: biefstuk, kleine blinde vinkjes, zalm, varkensfilet, de speenvarkenshaasjes, garnalen, stukjes frikandel, runderhaas, kleine aardappeltjes.

Vooraf ragout (zelfgemaakt) en als toetje ijs met vruchten

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-02 12:39

Imker... hoe laat ben ik uitgenodigd en wanneer Knipoog

*klinkt erg goed*

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

Imker

Berichten: 17287
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-02 16:13

Kleintje schreef:
Imker... hoe laat ben ik uitgenodigd en wanneer Knipoog

*klinkt erg goed*


Komt u maar!!!
Eerste kerstdag om 5 uur verzamelen en dan gaan we om 6 uur beginnen Vork Vork .

Ik heb er al echt heel veel zin in!!

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Lielle

Berichten: 64668
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-02 20:06

Ideeen (uitprinten en op tafel leggen):

VARIATIES OP AARDAPPELSOEP
Aardappeltortilla: Bak in het pannetje stukjes aardappel, met ui, knoflook en paprika. Schenk hierover wat losgeklopt ei, en maak hiervan een omelet.
Bak wat rosti met ui en spek
Bak een aardappel met provencaalse kruiden, wat en een uitje in knoflookolie. Strooi er wat kaas over en gratineer dit.

EI, EI, EI
Smelt wat boter en giet er een beetje omeletmengsel in. Voeg hieraan verse kruiden toe en laat de omelet zachtjes gaar worden.
Bak een kwarteleitje met wat spek en kaas.
Bak een omeletje met zalm en verse dille.

CREATIEF MET KAAS
Wentel reepjes kaas door losgeklopt ei en paneermeel. Bak deze rondom.
Smelt een plakje raclette kaas, en eet deze met paprikapoeder, augurk en zilveruitjes
Laat geraspte kaas smelten op een plakje tomaat of courgette
Bak een plakje tomaat en leg hier wat mozzarella of feta op. Bestrooi deze met provencaalse kruiden en vers gemalen peper. Gratineer dit.
CETERUM CENSEO
Gebakken lamsfilet met kruidenboter
Gebakken shoarma met knoflooksaus
Rol een lenteuitje in een plakje rosbief. Bak dit in knoflookolie waar je wat sojasaus aan toevoegt

WIE ZOET IS
Pannekoek met geraspte appel en rozijnen
Gebakken ananas met een saus van bruine suiker, roomboter, grand marnier en jus d’orange
Gebakken mandarijn met walnootolie en marasquin
Gebakken appel met kaneel en bruine suiker

IK VLIEG, IK FLADDER EN IK ZWEM
Kip in citroensaus
Bak een stukje kipfilet in olijfolie. Voeg er als deze bijna gaar is wat bouillonpoeder aan toe, en kruiden naar smaak. Vervolgens een scheutje citroensap en als dit geheel warm is nog wat slagroom. Bestrooien met kaas en nog even gratineren.

Geflambeerde eendeborst
Bak een plakje eendeborstfilet kort aan in wat olijfolie. Blus het pannetje met wat Cointreau. Let op als het geen elektrisch gourmetstel is!

OVER KOETJES EN KALFJES
Kalfsvlees in witte wijn saus
Bestrooi een stukje kalfsvlees met een beetje bloem en bak deze in gesmolten boter. Voeg wat ui toe en laat deze lichtbruin kleuren. Blus de saus met wat witte wijn en voeg daarna wat slagroom toe. Eventueel kun je er parmezaanse kaas over strooien en deze gratineren.

Biefstuk kruidenboter
Smelt wat kruidenboter en bak een stukje biefstuk hierin aan beide kanten bruin.

BROOD, DAAR ZIT WAT IN
Panpizza: snijd een sneetje brood op maat van het pannetje, smeer hierop wat ketchup, italiaanse kruiden en kaas. Hierop zijn natuurlijk varianten met allerlei groenten mogelijk
Besmeer een stukje stokbrood met knoflookolie, plakjes knoflook voor de diehards en geraspte kaas. Even gratineren.
Besmeer een stukje stokbrood met pesto en gratineer het.

SWIENTIE TIKKEN
Varkensvlees met kerrie en ananas
Kruid een stukje varkensvlees met kerrie, en bak dit rondom bruin in oosterse roerbakolie. Voeg wat kleingesneden ananas toe, en laat dit meebakken. Breng dit op smaak met wat sojasaus.

Varkensvlees met appel, peper en cognac
Bak een stukje varkensvlees in roomboter bruin, en voeg dan wat appel toe. Voeg wat cognac toe als het vlees gaar is en kruid met versgemalen peper.

VIS MOET ZWEMMEN
Bak een scampi in knoflookolie en voeg eventueel wat chilipeper toe
Bak een stukje zalm in roomboter. Voeg aan het eind wat verse dille en een druppeltje citroensap toe. Een klein beetje witte wijn en slagroom maken het helemaal luxe.

Ingredienten:

Dit is mijn meest uitgebreide lijst, hieruit selecteer ik dingen waar ik die dag trek in heb. Ik heb nog wat recepten, even zoeken.



kruiden
peper
zout
paprikapoeder
knoflookpoeder
provencaalse kruiden
verse fines herbes
dille
paneermeel
kaneel
bouillonpoeder
kerrie
bruine suiker


sausjes
pesto
knoflooksaus
rode pesto
whiskey cocktail
kerriesaus
ketchup
pepersaus
mayonaise

kookzaken
olijfolie
roerbakolie
walnootolie
knoflookolie
roomboter
slagroom
balsamico azijn
sojasaus
cognac
sherry
madeira
cointreau
marasquin
citroensap
jus d'orange
spiesjes

Vis
garnalen
zalm
gerookte zalm

Groente
komkommer
ui
champignon
paprika
komkommer
verse knoflook
augurkjes
zilveruitjes
tomaat
lente uitje
prei
radijsjes
waterkers
olijven

salade benodigheden
gemengde salade
croutons
gekookt eitje
cashewnoten
kappertjes


Bijgerechten
aardappelsalade
groene salade
stokbrood
kruidenboter
voorgekookte aardappels
rosti

Fruit
banaan
appel (geraspt en plakjes)
ananas
mandarijn
rozijntjes
sinaasappel

Kaas
parmezaanse kaas (geraspt)
oude kaas geraspt
raclette kaas
belegen kaas (plakjes)
mozzarella
feta

Eieren e.d.
omelet
kwarteleitjes
pannekoekbeslag

Vlees(waren)
shoarma
lamsbiefstukjes
varkensvlees
kipstukjes
biefstuk
gehakt
rauwe ham
achterham
ontbijtspek
kalkoen
rosbief
salami
Laatst bijgewerkt door Lielle op 24-03-05 15:29, in het totaal 1 keer bewerkt

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-02 20:19

Zoo lielle, veel ervaring Knipoog
Wat ook lekker is een stokbroodje met kaas op de 'onderste verdieping' leggen, maar zorg wel dat de kaas niet van het broodje loopt, dan krijg je je gourmetstel niet meer goed schoon.

:evaw:

Lielle

Berichten: 64668
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-02 20:24

niet eens zo heel veel, maar wel een keer uitgebreid gedaan *LOL*

FotoDesign

Berichten: 1803
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Veghel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-12-02 20:30

Tjeeeeeeeee wat een goed tips heb ik gelezen dat gaat helemaal goed komen deze kerst..
het water loopt me in de mond..
harstikke bedankt tot nu toe...

Groetjes Monique

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-12-02 23:31

He hallo
Wij maken aan het eind met gourmetten altijd naturel pannenkoekjes, of bananen, spek etc pannekoekjes

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-02 23:46

Lekker ijs na, met stukjes banaan en choco-saus, lekkerrrr!

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!

miesie

Berichten: 7344
Geregistreerd: 28-04-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-12-02 04:36

Beetje laat, maar misschien voor volgend jaar Haha!

Als je een stukje stokbrood hebt en je doet er dan kruidenboter op en dan in de pan, en af en toe omdraaien echt heel lekker en dan kan je later in datzelfde pannetje vlees bakken, dan heb je extra smaak!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Selka en 56 bezoekers