help me aan lekkere voorgerechtjes!!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kaakaa

Berichten: 21
Geregistreerd: 06-11-02
Woonplaats: Overasselt

help me aan lekkere voorgerechtjes!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-12-02 15:51

Vingers aflikken Voor het eerst krijg ik eters met kerst (schoonouders) dus wil niet helemaal voor paal staan. Ik zoek eigenlijk voorgerechten die makkelijk Slapen zijn en toch heel lekker Misselijk . dus alles is welkom.
Trouwens het gaat hier om een gerecht voor de soep.

Lust zelf geen garnalen, dus bespaar me daarmee??

Alvast bedankt


vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-02 17:15

Carpaccio!!! Van tevoren bestellen bij de slager...dan kan hij/zij mooie dunne plakjes snijden van een iets bevroren stukje ossehaas...maak een bedje van sla op een bordje, daar overheen de carpaccio...garneren met parmezaanse kaas, wat geroosterde pijnboompitjes een beetje fijn gehakte rode ui en een dressing van bijv. een beetje olie met citroensap, suiker en wat verse kruiden. (Ik doe er altijd wat bieslook doorheen.) Mijn absolute favoriet onder de voorgerechten Haha!

Kaakaa

Berichten: 21
Geregistreerd: 06-11-02
Woonplaats: Overasselt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-12-02 17:22

bedankt voor de tip!! Ik wist niet eens dat je dat bij de slager kon halen!! Dit kan ik ook mooi van te voren maken, is goed voor de stress.....

vikki

Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-02 21:35

Nog een kleine tip...als je terug komt van de slager...verdeel de carpaccio dan vast in mooi porties (liefst zo dat je het alleen maar om hoeft te kieperen op het "bedje" sla...of nog beter...als je een hele goede slager hebt...dan heeft hij van die ronde folie kartonnetjes en dan laat je het hem/haar vast in porties verdelen...want wat zijn die plakjes anders ongelooflijk moeilijk van elkaar te halen...pffffft Haha! Pielwerkje...maar het blijft erg lekker en is koud en dus makkelijk voor te bereiden...alleen die pijnboompitjes zou ik op het laatste moment roosteren maar dat is letterlijk seconde-werk. Knipoog

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-02 11:13

Je kan de Carpaccio ook zo kant en klaar kopen. Bij de Jumbo hebben ze het, bij Bas vd Heijden en ik denk bij de AH ook wel.

Daar zit dressing al bij en het smaakt echt heerlijk!

Meloen met ardennerham is ook makkelijk en licht verteerbaar.

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Lielle

Berichten: 66254
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-02 13:32

carpaccio is idd superlekker en makkelijk. Pate met cumberlandsaus (ook bij de slager) is ook een optie.

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-02 17:07

Anders moet je de Allerhande eens halen. Dat is een gratis tijdschrijft van AH en daar staan echt heel veel lekkere gerechten in. Een echte aanrader. Wij eten al drie jaar Allerhande-eten met de kerst.

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-02 17:46

* Toast met gebakken (grote) champignons? (half doorsnijden)
* Carpaccio van gerookte zalm
* Een groententaartje (gemengde salade) omwikkeld door gerookte zalm
* Een goed gevulde salade? (met tomaat, tonijn, ei enz)

Succes! En inderdaad, haal Allerhande eens bij AH! Lachen

Het leven is een gebakje!

Maxx

Berichten: 632
Geregistreerd: 14-11-02
Woonplaats: Langerak

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-02 22:24

Kaakaa schreef:
Lust zelf geen garnalen, dus bespaar me daarmee??

Ohw ... dat was precies waarvoor ik het topic opende Haha!

Een gegeven paard moet je niet in de bek schijten.

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-12-02 14:02

Grote champignons, steeltje eruit, vullen met een lekkere (blauwe) kaas.
Dit in de koekenpan klaarmaken zodat de kaas smelt en de champignon lekker gesmoord is.
Dit met geroosterd witbrood, beetje sla, pijnboompitten, tomaatje en komkommertje!

SMULLEN

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

Ilse

Berichten: 11637
Geregistreerd: 21-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-02 16:23

Buitenzorg schreef:
Meloen met ardennerham is ook makkelijk en licht verteerbaar.


Die hebben wij altijd Vork

No hour of life is wasted that is spent in the saddle
- Winston Churchill

fabienne

Berichten: 4818
Geregistreerd: 14-07-01
Woonplaats: Wijchen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-02 18:52

Haha Kaat ik heb ook nog een lekker receptje voor je als ze van kaas en noten houden, met gerookte kip!
Vergeet niet om het recept voor de cumberland saus op te halen??????
Ben je erg nat geregend vanmiddag?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 79 bezoekers