na een week andalusie was ik helemaal geïinspireerd en heb ik met oudjaar de volgende tapas gemaakt, aanraders!
Zure worteltjes
- paar worteltjes in dunne plakken snijden en een tijdje laten marineren in azijn, olijfolie, uitgeperste knoflook en gemalen koriander
zure spiesjes
- een geroosterde paprika in repen snijden en aan een cocktail prikker doen met een zongedroogd tomaatje, zilveruitje, augurk, evt een kapperappeltje, en een olijf
garnalenrol
- heel dun gesneden lange plakken courgette en gare cocktailgarnalen marineren in een mengsel van azijn, olijfolie en knoflook. Daarna de garnalen in de courgette rollen en vastzetten met een cocktailprikker
salmorejo
- tomaten ontvellen, zaadjes eruit halen en pureren. Brood (zonder korstjes) laten weken in water en door de tomaten scheppen. Op smaak brengen met azijn, olijfolie en uitgeperste knoflook. het blijf een dik mengsel! Serveren met erover wat fijngehakt gekookt ei en spaanse ham.
- montadito van zalm, ham en garnalen
op een stukje stokbrood een plak serranoham, gerookte zalm en een garnaal leggen, en bestrooien met fijngesneden bieslook.