1. Gij zoekt een manderijn uit 2. Gij pelt hem tot dat er niets meer aan zit 3. gij haalt dan alles witte sliertjes eraf 4. Gij breekt hem helemaal open (allemaal stukjes dus) 5. Gij zoekt een lamp uit om hem onder te houden zodat je zkkr weer dat er geen pitjes inzitten 6. Gij stopt het in je mond en smullen maar
Pellen en dan in twee stukken, en die twee stukken omstebeurt opeten. Of het moet zijn dat ik zin heb om echt te genieten van de mandarijn dan doe ik hem in alle partjes uuh hoe zeg je dat, breken?
Pellen, daarna alle witte dingetjes eraf halen, dan in allemaal partjes doen, witte slierten weghalen, kijken of er geen pitjes inzitten en daarna allemaal een voor een opeten
Rollen, pellen, witte dingetjes aan de binnenkant eraf, en dan ligt het eraan... óf ze gaan per partje, of eerst worden ze gemarteld; worden velletjes eraf getrokken, en dan die sap dingetjes eraf zuigen. Tis maar net wat je leuk vindt!
Trouwens ik hou de partjes altijd tegen het licht, om te zien of er geen pitjes inzitten. Op m'n werk beginnen ze nu al te lachen als ik weer mandarijntjes mee heb
bij mij is het af en toe een heel ontleedwerk Lekkere manderijnen schil ik, piel ik de witte velletjes eraf en eet 'm op in partjes. Maar meestal zijn de velletjes zo taai, en dan ontvel ik 'm helemaal
1. Pellen 2. Doormidden doen 3. Partje afbreken 4. tanden in het partje, op zo'n manier dat het partje gelijk loopt met je tanden 5. Eventuele pitten uitspugen 6. Vocht eruit zuigen 7. rest er achteraan voor het vocht helemaal weg is.
Het vocht vind ik het lekkerste, de rest hoeft van mij niet doe