
Eerst het recept (netjes overgetypt uit de Allerhande

Hoofdgerecht - 4 personen - 30 min + 2.5 uur stooftijd
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
600 gr riblappen, in blokjes gesneden
1 blik tomaten (400g)
150 ml runderbouillon (tablet)
1 kaneelstokje
2tl gemalen komijn (djintan)
1 grote oranje pompoen (ca. 2kg)
verse koriander, grof gesneden (ca 15 g)
1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak de ui en knoflook 1 minuut. Bestrooi het vlees met peper en zout. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze aan. Doe de tomaten erdoor en schenk de bouillon erbij. Voeg het kaneelstokje en de komijn toe en breng alles zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 2 uur afgedekt stoven. Roer zo nu en dan.
2. Was de pompoen en snijd er met een scherp mes bovenop een deksel uit. Verwijder de pitten en draden. Hol de pompoen uit met een lepel, maar laat circa 1 centimeter vruchtvlees aan de randen ziten. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm de uitgeholde pompoen door hem met heet water te vullen.
3. Meng de stukjes pompoen door het vlees en laat alles met de deksel schuin op de pan nog 20-30 minuten stoven tot de pompoen gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Schenk het water uit de pompoen, schep het stoofvlees erin en strooi de koriander erover.
Tot zover het recept. Nu waren wij met zn tweeen, dus we hebben een kleinere pompoen genomen en ook minder vlees. Verder was er geen verse koriander te krijgen. Dat ziet er dan dus uiteindelijk zo uit:


Prima geslaagd
