Heerlijke vissoep!!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Heerlijke vissoep!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-02 12:10

FRANSE VISSOEP



Benodigdheden voor ca. 6 borden soep:

 500 gram stevige zeevissoorten, bijv. poon, kabeljauw etc.
 24 verse mosselen
 200 gram (grote) garnalen
 1 ui
 1 teen knoflook
 1 blikje gepelde tomaten in blokjes
 1 zakje saffraandraadjes
 beetje selderijblad
 bleekselderij, ca. 3 stengels
 1 glas witte wijn
 4 eetlepels olie
 1 liter water


Bereidingswijze:

1. snij de vis in blokjes
2. snij de tomaten in kleine blokjes
3. snij de uien, selderijblad en bleekselderij en pers de knoflook

4. doe 2 eetlepels olie in een grote soeppan en fruit de ui en als de ui glazig is mag de knoflook erbij

5. voeg het water toe en de saffraandraadjes

6. voeg de tomatenblokjes en bleekselderij en de wijn toe, breng het aan de kook en zet de kookwekker op 45 minuten. Het is de bedoeling dat het geheel zachtjes aan de kook wordt gehouden.

7. Als de bouillon nog 15 minuten te gaan heeft:

8. Doe 2 eetlepels olie in de hapjespan of wok.

9. Bak de vis zachtjes aan. De vis mag niet bruin worden en niet uit elkaar vallen.

10. Als de vis gaar is, mogen er 2 soeplepels bouillon door (alleen het nat, niet de groenten)

11. Breng het vismengsel met de bouillon aan de kook en als het geheel kookt voeg je de mosselen en de garnalen toe.

12. Voeg nog wat bouillon toe en doe het deksel op de pan.

13. Als de mosselen open staan, na ca. 4 minuten, kun je het vismengsel in de pan met de overgebleven bouillon doen. Laat nog even goed doorverwarmen en serveer met stokbrood en wat kruidenboter.


EET SMAKELIJK!!

Toos paardloos


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: IASCrawler en 61 bezoekers