Wie heeft er voor mij het echte Engelse recept voor scones?
Ik vind ze zo lekker, maar ze zijn hier in Nederland niet te koop...
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst: 07-11-02 16:16
ja heb ik thuis liggen. Met karnemelk, super lekker! Je kunt ook zoeken op www.smulweb.nl
SuzanneH
Berichten: 395
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 07-11-02 23:51
Ja , dat recept wil ik ook wel. In amsterdam heb je op de Prinsengracht Greenwoods , met heerlijke clubsandwiches , scones, crumpets en van die merengue taarten enzo. Ook smooties etc, echt heel fijn . O ja, en de High Tea daar is ook echt Engels .
Rhaia
Berichten: 768
Geregistreerd: 04-05-02
Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-02 12:33
Hmmmmm, als ik er aan denk, lekkere scones met jam and cream!!!
Lielle, kun je mij het recept mailen?
Dankjewel!
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst: 08-11-02 12:41
ikben het gisteren vergeten maar zal het hier neerzetten voor alle belangstellenden.
Rhaia
Berichten: 768
Geregistreerd: 04-05-02
Geplaatst door de TopicStarter: 08-11-02 12:43
FIJN!!
SuzanneH
Berichten: 395
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 11-11-02 21:58
Waar blijft het recept ?
Rhaia
Berichten: 768
Geregistreerd: 04-05-02
Geplaatst door de TopicStarter: 11-11-02 22:00
Ja, zit er ook nog steeds op te wachten!!!
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst: 11-11-02 22:11
en nu ben ik thuis en kan het dus nakijken:
Karnemelk en krenten scones 250 ml bloem 1 1/2 eetlepel suiker 1 theelepel bakpoeder ca 50 gram boter in kleine stukjes 3 eetlepels rozijnen of krenten 1 theelepel geraspte sinaasappelschil 60 ml karnemelk 1 theelepel kaneel gemengd met 4 theelepels suiker
Meng de bloem, suiker en bakpoeder in een kom. Voeg de boter toe en wrijf dit mengsel tot kruimels. Roer de rozijnen en sinaasappelschil erdoor. Maak een kuiltje in het midden en goet de karnemelk erin. Roer dit met een vork tot een samenhangend mengsel en vorm dit tot een bal, die je een paar keer doorkneedt. Vorm het deeg tot een grote bal die je in een springvorm plaatst of maak kleine balletjes die in in die papieren vormpjes voor cakes doet. Bestrooi het met het kaneelmengsel. Bak het 10 minuten in een oven op ca 200 graden. Snijd in de grote scone een kruis van ong 1 cm diep (laat maar zitten voor de kleintjes) en bak het nog zo'n 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Warm serveren met clotted cream (of evt slagroom) en lemon curd.
PS vertaald uit het engels vandaar de rare hoeveelheden