Ik denk dat de schatting van 3-4 stukken vlees prima is.
Vrijwel altijd blijft er vlees over en ik heb recentelijk 2 grote BBQs (een voor 50 man en eentje voor 100 man) meegemaakt waar dat echt wel genoeg bleek te zijn. Bedenk maar: als je tijdens een normale maaltijd vlees eet, is dat vaak zo'n 100-150 g vlees en met 4*100 g vlees zit je ruim boven de dagelijkse hoeveelheid vlees die je eet en daar komt het 'side food' nog bij. Mocht je toch bang zijn dat je te weinig koopt: van sateetjes gaan er trouwens vaak wel wat meer doorheen, dat kun je later op de avond bovendien nog uitdelen als snackje. Of gepofte aardappels maken (wel voorgaren in de magnetron en niet in de kooltjes mikken...)
Wel heb je sowieso zaken als stokbrood, sausjes en een aantal salades.
Truc om toch al je vlees in de gasten te krijgen: zorg dat je de BBQ op tijd aanslingert, dan hoef je niet zo'n eeuwigheid te wachten tot 'ie warm is en krijg je ook echt lekker geroosterd vlees.