Ragout

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Caritas

Berichten: 4431
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Tussen plassen en A2

Ragout

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-10-02 15:55

Receptje voor ragout: Men neme een liter water, brengt het aan de kook, gooit daar de inhoud van het halve kruidenrek en zo'n 400 gram kipfilet in. Laat dit een half uur koken. Schep de kip eruit en zeef de bouillon. Dan maak je een rouxtje van 50 gram boter, 60 bloem en de bouillon. De boter laat je smelten in een kook pan, niet bruin laten worden. Roer daar de bloem doorheen en daarna de bouillon. Wanneer je vindt dat het de juiste dikte heeft doe je de in stukjes gesneden kipfilet erbij. Op smaak brengen met wat zout en citroensap en serveren met rijst. Jammie, dat heb ik dus gisteren gemaakt Vork .(om 21.00 uur)

Je kunt natuurlijk ook ander vlees nemen maar kipfilet ligt altijd in de vriezer en is relatief snel klaar. Als je kipfilet (of ander vlees) in de magnetron wil garen, hoe lang duurt dat, op hoeveel Watt en hoeveel vocht doe je erbij? Of kan je sowieso geen bouillon trekken in de magnetron?