Bokt.nl • lekker eten vanavond!
Pagina 1 van de 1

lekker eten vanavond!

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-02 16:54
door Lielle
mijn ouders komen eten en ik heb het volgende op het programma staan:

hapjes
knabbelgroenten met creme fraiche dip
walnoten en gewone pesto (zelfgemaakt)
pate met lekker brood

vooraf
carpaccio

hoofdgerecht
zelfgemaakte tagliatelle (lekker!)
kalfsvlees in witte-wijn roomsaus
gegrillde tomaten
salade

nagerecht
crepes suzette (geflambeerde flensjes in sinaasappelsaus)

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-02 19:16
door enid
zoo klink lekker!!
en wat vonden je ouders ervan?
mij lijkt het in ieder geval lekker

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-02 20:28
door Wmijn
Lielle, wanneer mag ik komen eten? Knipoog Klinkt goed zeg! Wat doe jij trouwens door de creme fraiche dip? Neem aan dat het niet alleen creme fraiche is. Ben benieuwd, ben een ontzettend dipsausjes-mens Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-02 21:13
door vikki
Ik kom wel met Wmijn mee... Knipoog Enne...heb ik nou goed begrepen dat de crème fraîche dip er in walnoten en pesto smaak was??? Klinkt iig erg lekker...plaats gerust het recept van alles wat je gemaakt hebt zou ik zeggen...

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-10-02 21:18
door Wmijn
Nou, dat is dan een deal, wanneer zullen we afspreken? Knipoog
(sorry voor de oneliner...)

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-02 10:00
door Lielle
een keer een walking dinner organiseren? Ik kook graag en wil best een keer (met een beperkt groepje gezien de grootte van mijn keuken) een lekker eten avondje doen.

Recepten (uit mijn hoofd):
creme fraiche dip:
bakje creme fraiche (duh) met gemengde verse groene kruiden (of evt zo'n pakje uit de diepvries), serveren met radijsjes, komkommer, wortel en paprika
ik had ook nog een mosterdmayo dip (recht uit het potje van dyonnaise)

walnotenpesto:
bakje grof gehakte walnoten met uitgeperst teentje knoflook en olijfolie (normaal doe ik ook parmezaanse kaas erdoor, nu ivm mijn vader weggelaten)

pesto:
grof gehakte basilicum met pijnboompitten, knoflook en olijfolie (+ parmezaanse kaas)
pate van de slager, brood van de AH Haha!

carpaccio (4 personen)
300 gr zeer dun gesneden ossehaas (slager laten doen Haha! )
bakje rucola
geroosterde pijnboompitten
parmezaanze kaas
olijfolie
kappertjes
peper

borden beleggen met ossehaas, paar blaadje rucola erover. Bestrooien met peper, kaas, olijfolie, kappertjes, pijnboompitten

Kalfsvlees in witte wijn saus
ingredienten (4 personen)
500 gram kalfsvlees in blokjes
bloem
olijfolie
1 ui in ringen
3 eetlepels runderbouillon
1,25 dl witte wijn
1,75 dl slagroom
Parmezaanse kaas
300 gr gekookte tagliatelle (zelf maken van 250 gr bloem, 2 eieren en scheutje olijfolie, mbv pastamachine, of verse kopen bij de AH)

Bestrooi de kalfsvlees met een beetje bloem en bak deze in de olijfolie. Voeg de ui toe en laat deze lichtbruin kleuren. Blus de saus met bouillon en witte wijn en voeg daarna de slagroom toe. Strooi de parmezaanse kaas erover en serveer het over de tagliatelle.

gegrillde tomaten
van 4 tomaten het kapje afsnijden en bestrooien met balsamico azijn, vers gemalen peper, provencaalse kruiden en verkruimelde feta.
30 minuten in een hete oven (175 graden)

crepes suzette
bak 4 flensjes volgens aanwijzingen op het pak
rasp een sinaasappel en pers deze uit. Smelt 50 gram roomboter in een hapjespan en voeg hier 50 gram basterdsuiker, de geraspte schil en het sap toe en laat in deze saus de flensjes lekker doorwarmen zodat de saus er goed intrekt. Schenk er dan een flinke scheut cointreau over, verwarm een beetje cointreau op een lepel en steek deze vervolgens aan. Schenk de brandende cointreau uit in de pan en serveer dit onmiddellijk.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-02 15:06
door vikki
Kwijl *kwijl* dat klinkt erg lekker...*zucht*...koken is idd erg leuk om te doen...hmmm...ik heb echt trek nu...en als er nog meer bokkers zijn die zin hebben in een lekker en gezellig etentje houd ik me aanbevolen. Haha! Nu het winter wordt heb ik ook weer wat meer tijd (heb in het voorjaar en de zomer zelfs maar weinig gebokt voor wie het nog niet gemerkt had... Schijnheilig )

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-02 15:16
door Naomi_Youri
lijkt mij wel lekker alleen dat klafsvlees Misselijk

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-02 22:17
door Wmijn
Lielle, waar in N-B zit je? Ik ben wel in voor een walking dinner, maar als ik naar Den Bosch moet lopen is dat een beetje ver Knipoog Wat mij betreft ook een klein groepje, zit tenslotte in een studenthuis...
De dip gaat binnenkort gemaakt worden (heb net de kruiden uit de tuin ingevroren, dus lekker makkelijk)

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-02 22:22
door Lielle
Veldhoven, bijna kruipafstand *grin* Maar ik ga nu twee weken naar Portugal (zon, zee, duiken, paardrijden wellicht, en heel veel vis eten Haha! )
Maar dat etentje gaan we een keer doen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-10-02 15:18
door chantal1
Yam Yam, dat klinkt echt heerlijk.
Je kan trouwens ook een heerlijke Carpaccio maken van tonijn. Wil je hem niet rauw eten dan koop je hem gerookt. Vork