ROLLADES VAN GEROOKTE ZALM MET BOURSIN
Benodigdheden
- 1 boursin met look en fijne kruiden
- 3 el verse room
- enkele blaadjes spinazie
- 4 sneden gerookte zalm
Bereidingswijze
- Vermeng de boursin met een beetje verse room tot een
homogeen en romig mengsel. Voeg enkele blaadjes gekookte
spinazie toe
- Smeer het mengsel op een sneetje gerookte zalm en verpak
het in folie. Plaats dit gedurende enkele uren in de diepvriezer
- Haal de rollade even voor het opdienen uit de diepvriezer, snij
ze in schijfjes en plaats deze op een schotel.
- Versier met fijngesneden sinaasappelschil
BRUSCHETTA MET VERSE GEITENKAAS
(4 personen)
Benodigdheden
- 1 stokbrood
- 100g verse geitenkaas
- 50g mascarpone
- 4 in olie gekonfijte tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes basilicum
- 8 olijven
- zout en peper
Bereidingswijze
- Snij het stokbrood in sneetjes van 1.5 cm en gril ze. Wrijf elk
sneetje in met het knoflookteentje
- Meng de geitenkaas met de mascarpone, kruid met zout en
peper
- Besmeer elk sneetje brood met de kaas, versier met een
stukje gekonfijte tomaat, een olijf en een blaadje basilicum
CHAMPIGNONS MET KRUIDEN-NOTENBOTER
(4-6 personen)
Benodigdheden
- 12 grote champignons
- 1 el olijfolie
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- 40g gepelde amandelen
- 1 teentje knoflook (gepeld en gehakt)
- 1 el citroensap
- 3 el peterselie
- 3 tl gehakte verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
- 3 tl gehakte verse rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 el gehakt vers bieslook
- ½ tl zout
- ¼ tl zwarte peper
- 75g boter (in vlokken)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°. Bestrijk een ondiep bakblik
met olie. Haal de steeltjes van de champignons en hak de
steeltjes fijn. Fruit de ui in de olie in 2-3 minuten op een
middelmatig vuur glazig. Voeg de champignonsteeltjes toe.
Bak ze 2 minuten. Haal de pan van het vuur
- Pureer de amandelen met knoflook, citroensap, peterselie,
tijm, rozemarijn, bieslook, zout, peper en boter 20-30
seconden in de keukenmachine
- Leg de champignonhoedjes in het bakblik. Schep gelijke
hoeveelheden van het uien-champignonmengsel in elk hoedje
en strijk de bovenkant glad. Vul de champignons verder met
het amandel-kruidenmengsel. Bak ze 10-15 minuten, of tot de
champignons gaar zijn en de boter gesmolten is
En dan kan je ook nog allerlei soorten groenten (wortel, radijsjes, komkommer, kerstomaatjes, ...) serveren met een dipsausje (mayonaise, cocktailsaus, ...) als voorgerechtje
Accept what is, let go of what was, have faith in what will be