Wie weet lekkere voorgerechten?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Wie weet lekkere voorgerechten?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-09-02 17:17

Nou de titel zegt al genoeg lijkt me, lekkere voorgerechten voor een gezellig dinertje met familie of vrienden. Het liefst niet al te ingewikkeld.

Het leven is als een restaurant.... je krijgt wat je besteld hebt
Het leven is als een pijpkaneel...ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel


Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-02 17:30

Super makkelijk en lekker: meloen met ham. Je kan de bordjes leuk opmaken waardoor het er meteen feestelijk uit zien.

Verder een garnalencocktail, met van die kleine nederlandse garnaaltjes. Een blaadje sla en een beetje tomaat als versiering en dan een cocktail sausje erbij. Die kun je kant en klaar kopen. Niet teveel van gebruiken, dan proef je de garnalen niet meer en dat is zo zonde! Een schijfje citroen om het af te maken en een takje dille bijvoorbeeld.

En wat het ook altijd goed doet: plakjes tomaat/mozarella en een blaadje basilicum om en om op een schaal neerleggen. Olijfolie erover heen, beetje peper en zout naar smaak en klaar! Wel lekkere olijfolie nemen, dat maakt veel uit.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Avanti

Berichten: 13903
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-02 17:49

Toastjes ofzo of bowl ofzo dat is echt super lekker en nog gezond ook!

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-02 18:03

Zalm doet het altijd goed... gewoon wat rauwkost met gerookte zalm op mooie rolletjes gedraaid en eenlekker sausje erbij. In één tel klaar!

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Lielle

Berichten: 66254
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-02 19:10

carpaccio, zeer dun gesneden ossenhaas met olijfolie en parmezaanse kaas. Ik weet er nog veel meer, komen morgen.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-02 11:27

Ik ga even voor je kijken, beware om overspoeld te worden met recepten Haha!

Erg leuk dit, hihi, recepten uitwisselen Knipoog

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-02 11:49

Idd... the all time favorite zoals Laura al zegt: Zalm... je kunt naast de groente ook nog de gerookte zalm (plakken) insmeren met een kruidenkaas zoals boursin of bressot en dan oprollen. Heerlijk!! (overigens is me dit een tijd geleden voorgeschoteld door Claudia.... *smul* Haha! )

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Lielle

Berichten: 66254
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-02 12:31

Ook erg lekker
- plak goede pate met cumberlandsaus (wel verkrigbaar bij slager of kaasboer) of bosbessen portsaus (recept daarvan ligt thuis) en toast
- luxe italiaanse vleeswaren met gegrillde gemarineerd paprika (uit potje, of nog lekkerder zelf gemaakt) en ciabbatta
- diverse soepen (zelfgemaakte uiensoep bv)
- gevulde komkommer (ben nog op zoek naar het recept)

Wat ik ook graag doe is eerst een aantal hapjes serveren bij een drankje, en dan aan tafel direct het hoofdgerecht.

Voorbeelden
- diverse soorten pesto met ciabatta
- gemarineerde olijven
- scotch puffs
- mini pizza's (snackcups vullen met geraspte kaas en een mengsel van losgeklopt ei, kethcup en provencaalse kruiden erover schenken. Even in de oven zetten)
- pate en chaumes met stokbrood

Recepten:
ELLIS OREKTIKA (gemarineerde olijven)

Ingredienten voor 8 personen

1 kleine groene paprika
1 eetlepel olijfolie
½ dl droge witte wijn
1 theelepel honing
1 theelepel rosemarijn
1 theelepel basilicum
vers gemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook
125 gr groene olijven
125 gr zwarte olijven

Was de paprika en snijd deze in kleine reepjes. Meng de olie, wijn, honing, rosemarijn, basilicum en de peper met de gesnipperde knoflook. Voeg de paprika en de olijven toe, en laaat dit marineren in de ijskast. Roer het regelmatig om.


Scotch puffs
- 100 gr geraspte cheddar of andere kaas
- twee eetlepels mayonaise
- scheut whiskey
- eiwitten
- stukjes stokbrood

Meng de kaas, mayo en whiskey tot een samenhangend mengsel (hoeveelheden zelf inschatten, dit is een indicatie). Sla de eiwitten stijf en schep dit erdoor. Verdeel dit over stukjes stokbrood en laat dit in een voorverwarmde oven (ca 175 graden) in 10 minuten lichtbruin worden en wat 'rijzen'.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-02 13:05

Gevulde trostomaatjes, jammie...

4 personen
Keuken: Nederlands
Techniek: N.v.t.
Smaak: Neutraal
Soort gerecht: Voorgerecht
Hoofdingrediënt: Groenten
In combinatie met: N.v.t.
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten: 3 el mayonaise, 1dl suir cream, 1-2 tl citroensap, 1-2 tl mosterd, zout, peper, suiker, 1 bosje grof gesneden basilicum, 200 gr in stukjes gesneden rode, groene en gele paprika, 1/2 bosje gesnipperde lente-uitjes, 200 gr in blokjes gesneden boterhamworst, 100 gr fijngesneden augurken, 8 tros-tomaten.
Hulpmiddelen:
Voorbereiding:
Bereidingswijze: Doe de mayonaise, sour-cream, citroensap, mosterd, basilicum, paprika, uitjes, augurken en boterhamworst in een kom en schep dit door elkaar. maak op smaak met zout, peper en suiker. Zet de salade even weg. Snij met eens cherp mes de "dekseltjes"van de tomaten. Hol de tomaten voorzichtig uit met een theelepel. Kruid met wat zout en peper. Vul de tomaten met de salade.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-02 15:12

ROLLADES VAN GEROOKTE ZALM MET BOURSIN

Benodigdheden

- 1 boursin met look en fijne kruiden
- 3 el verse room
- enkele blaadjes spinazie
- 4 sneden gerookte zalm

Bereidingswijze

- Vermeng de boursin met een beetje verse room tot een
homogeen en romig mengsel. Voeg enkele blaadjes gekookte
spinazie toe
- Smeer het mengsel op een sneetje gerookte zalm en verpak
het in folie. Plaats dit gedurende enkele uren in de diepvriezer
- Haal de rollade even voor het opdienen uit de diepvriezer, snij
ze in schijfjes en plaats deze op een schotel.
- Versier met fijngesneden sinaasappelschil


BRUSCHETTA MET VERSE GEITENKAAS

(4 personen)

Benodigdheden

- 1 stokbrood
- 100g verse geitenkaas
- 50g mascarpone
- 4 in olie gekonfijte tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes basilicum
- 8 olijven
- zout en peper

Bereidingswijze

- Snij het stokbrood in sneetjes van 1.5 cm en gril ze. Wrijf elk
sneetje in met het knoflookteentje
- Meng de geitenkaas met de mascarpone, kruid met zout en
peper
- Besmeer elk sneetje brood met de kaas, versier met een
stukje gekonfijte tomaat, een olijf en een blaadje basilicum


CHAMPIGNONS MET KRUIDEN-NOTENBOTER

(4-6 personen)

Benodigdheden

- 12 grote champignons
- 1 el olijfolie
- 1 kleine ui (gesnipperd)
- 40g gepelde amandelen
- 1 teentje knoflook (gepeld en gehakt)
- 1 el citroensap
- 3 el peterselie
- 3 tl gehakte verse tijm of 1 tl gedroogde tijm
- 3 tl gehakte verse rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 el gehakt vers bieslook
- ½ tl zout
- ¼ tl zwarte peper
- 75g boter (in vlokken)

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 180°. Bestrijk een ondiep bakblik
met olie. Haal de steeltjes van de champignons en hak de
steeltjes fijn. Fruit de ui in de olie in 2-3 minuten op een
middelmatig vuur glazig. Voeg de champignonsteeltjes toe.
Bak ze 2 minuten. Haal de pan van het vuur
- Pureer de amandelen met knoflook, citroensap, peterselie,
tijm, rozemarijn, bieslook, zout, peper en boter 20-30
seconden in de keukenmachine
- Leg de champignonhoedjes in het bakblik. Schep gelijke
hoeveelheden van het uien-champignonmengsel in elk hoedje
en strijk de bovenkant glad. Vul de champignons verder met
het amandel-kruidenmengsel. Bak ze 10-15 minuten, of tot de
champignons gaar zijn en de boter gesmolten is


En dan kan je ook nog allerlei soorten groenten (wortel, radijsjes, komkommer, kerstomaatjes, ...) serveren met een dipsausje (mayonaise, cocktailsaus, ...) als voorgerechtje

Accept what is, let go of what was, have faith in what will be

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-02 16:48

Gebakken (grote) champignons met knoflook of kruidenboter op toast!!
Mjammie!

Het leven is een gebakje!

Marlies
Berichten: 65
Geregistreerd: 11-03-02
Woonplaats: Heerhugowaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-02 16:48

Verse champignonsoep met kip:

Maak +/- 1½ liter kippenbouillon (bouillonblokjes en kruidenzakje + water + kleingesneden dubbele kipfilet 1 uur zachtjes laten koken). Vergeet niet het kruidenbuiltje er uit te halen!
Snijd 1 bakje (500 gr) champignons in plakjes of kwarten. Snijd een paar bos- of lenteuitjes in ringetjes. Doe de champie's en uitjes met een klein beetje olijfolie in een soeppan en laat ze langzaam kleuren. Kippenbouillon erover en opwarmen. Bekertje creme fraiche (125 ml) er doorheen roeren. Ongeveer een handvol fijngesneden basilicum en peterselie er doorheen en naar smaak peper en zout.
Klaar!

Als je vooraf de bouillon maakt is dit met 10 minuutjes klaar om op te dienen.
Succes.

Gaia

Berichten: 1465
Geregistreerd: 13-01-02
Woonplaats: Nootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-02 23:18

gisteren nog gemaakt Kwijl :
Zalm met gorgonzola uit de oven.(voor 4 pers.)
Een zalmfilet van ong. 250 gram in 4 stukken snijden en verdelen over 4 ovenvaste schaaltjes. 2 Bosuitjes snijden en verdelen over de 4 schaaltjes. ong. 80 gram gorgonzola in kleine stukjes verdelen over de schaaltjes, scheutje witte wijn eroverheen. 15/20 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Hmmmmm!!!!
Als schaaltje gebruik ik in dit geval altijd een grote schelp waar je het inlegt. Staat ook erg leuk.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 99 bezoekers