Appeltaart!!!!

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Appeltaart!!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-02 22:27

Appeltaart: (kost wat tijd, maar dan heb je ook wat Haha! )

pak zelfrijzend bakmeel, 300 gram
3 eieren
160 gram fijne witte basterdsuiker
200 gram roomboter
3 a 4 theelepels kaneel
1 kg zachtzure appels, liefts rode elstars
50 gram gewone suiker
wat citroensap
2 eetlepels crème fraiche
80 gram gewelde rozijnen
klein beetje paneermeel
bakvorm van 24 cm
oven op 150 graden 10 minuten van te voren voorverwarmen, gasstand 3

- bakvorm goed invetten
- boter in grote kom doen(boter moet net met de vinger in te drukken
zijn)
- gezeefde basterdsuiker, meel en ongezeefd eitje erbij doen
- met de hand goed kneden tot het een een mooie gelijkmatige bol is,
deze op een koele plaats tot rust laten komen
- appels schillen, kleine blokjes van maken en samen met wat citroensap,
kaneel en de suiker in een kom lekker mengen
- bol deeg uitrollen tot een grote cirkel van ongveer 40 a 45 cm doorsnee,
zorg ervoor dat je ongeveer een kwart tot een vijfde overhoudt voor de
reepjes
- met de taartvorm een cirkel uitdrukken en deze voorzichtig op de bodem
daarvan leggen
- rest gebruiken om de rand te maken, aangezien je het midden van de
cirkel al voor de bodem hebt gebruikt kan je de rest er zo tegenaan
leggen. (zorg ervoor dat op de rand van de bodem en de opstaande
rand een goede dikke laag ligt, deze zorgt voor stevigheid van de taart)
- bodem met klein beetje paneermeel bestrooien
- mengsel van appel, etc. er ingooien en goed aandrukken
- bolletje draaien van overgebleven deeg en uitrollen tot vierkant cirkeltje
en hier reepjes van ongeveer 1.5 cm dik snijden. de reepjes zetten nog
veel uit, dus niet te dik. het beste is de reepjes met een kaasschaaf
voorzichtig van je aanrecht te halen, zorg dat ze niet teveel inkrimpen
door ze af en toe wat omhoog te halen
- reepjes erop leggen
- crème fraiche met twee eieren rustig mengen
- dit mengsel over de taart gieten, goed verspreiden
- eventueel wat amandelschaafsel eroverheen. ipv de crème fraiche kan
je ook wat abrikozenjam in een pannetje verwarmen tot het wat
vloeibaarder is en dit over de taart smeren
- afbakken in ongeveer 70 tot 80 minuten
- goed uit laten dampen, het beste is het de taart een nachtje te laten
staan

Eet smakelijk!!!

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...


Chatelaine

Berichten: 9152
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Geboren in Dordt,via H.I Ambacht in Lelystad terecht gekomen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-02 08:04

jammmmmie appeltaart Vingers aflikken Vork mijn moeder doet er vaak ook nog een heel klein beetje jam in is ook wel lekker Haha! Vingers aflikken weet alleen niet welke jam ze er in doet maar volgens mij kan het met alle soorten jam of niet Lachen

Your my world, my heart, my soul
If you ever leave..
Baby you would take away everything good in my life

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-02 08:13

Wat lekker is is om de rozijnen te wellen in Amaretto Lachen (niet het paard Knipoog ) of andere Amandel likeur.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Bobo

Berichten: 1786
Geregistreerd: 25-11-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-02 16:52

Appeltaart is altijd lekker Knipoog Zelf appeltaart bakken heb ik nooit gedaan. Trouwens wel een leuk forum


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: evelienn28, Pippaa, RoosG en 51 bezoekers