hoe maken jullie je sla?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Marije_jiplover

Berichten: 25322
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-02 20:36

Ik heb een lekker recept met veldsla. De sla wassen en in een kom. Een granny smith appel schillen en in stukjes er door heen. Een pakje boursin een half uurtje in het vriesvak leggen en daarna in kruimels snijden en ook erdoorheen mengen. Eventueel cashewnoten erdoorheen en smullen maar!

En met ijsbergsla maak in altijd zelf een dressing met mayo, ketchup, beetje chilisaus, scheutje yoghurt, beetje water en op smaak brengen met wat zout en peper. En dan nog een tomaatje door de sla en een gekookteitje erbovenop. Lekker hoor!

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-02 22:04

Marije, dat recept met die veldsla ga ik absoluut proberen, lijkt me heerlijk!

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-09-02 20:40

Marije, hij is zalig! Ik had pijnboompitten erdoor gedaan, dat is ook een aanrader. Het enige wat mislukte was het kruimelen van de boursin, nu heb ik het er maar doorheen 'gesmeerd'. Volgende keer iets langer invriezen, maar deze blijft erin.

Desiree

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-02 12:46

Veldsla of eikenbladsla, heerlijk! en dan slafris met yoghurt smaak erbij, en 2 tomaten erdoor en uitjes. HEerlijk!

Marije_jiplover

Berichten: 25322
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-02 21:38

Lielle schreef:
Marije, hij is zalig! Ik had pijnboompitten erdoor gedaan, dat is ook een aanrader. Het enige wat mislukte was het kruimelen van de boursin, nu heb ik het er maar doorheen 'gesmeerd'. Volgende keer iets langer invriezen, maar deze blijft erin.


Ach ja, met dat boursin smeren ben ik ook begonnen. Vandaar dat ik de vriesvaktruc heb bedacht.
Ook mijn ouders vinden het erg lekker, want ze vragen vaak of ik de sla wil doen (of ze vinden het wel makkelijk dat ik dan de sla doe Haha! )

Maud_82

Berichten: 2152
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Echt

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-02 22:09

hmmm....

zakje frissla
tomaat
komkommer
hardgekookt eitje
gele paprika
soms ook rode paprika
beetje citroensap
stukjes ham (boterham-ham)
stukjes kaas
gebakken spekjes

Lielle

Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-02 22:46

Marije, ik heb hem gisteren weer gemaakt toen ik vrienden te eten had, en nu was de boursin wat langer ingevroren. Hij viel zeer in de smaak!

schimmeltje

Berichten: 47
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: koog a/d zaan

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-02 12:01

ik eet mijn sla volgens moeders recept
: zakje gemengde sla/ijsbergsla met:
tomaat
mais
uitje
gele en rode paprika
hardgekookt eitje
feta
en wat je nog hebt in de koelkast,
dressing: mayonaise met wat yoghurt doorroeren wat suiker en citroensap, eventueel wat bislook toevoegen. over de sla en dan bijna klaar...................
serveren met geroosterd brood ingesmeerd met een teentje verse knoflook
smullen maar!

Mosh

Berichten: 6017
Geregistreerd: 16-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-02 12:30

nou wij eten altijd sla uit zo'n bak van de aldie
goed koop en....lekker !