zelfgemaakte pastasaus

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
snoeske
Berichten: 1052
Geregistreerd: 13-11-04
Woonplaats: Scherpenzeel

zelfgemaakte pastasaus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-05-06 16:43

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

500 gram rundergehakt.
100 gram ontbijtspek.
1 bos lente uien.
1 doosje champignons.
2 laurierblaadjes.
1 groot blik ( rond de 3/400 gram ) tomatenpuree.
2 grote blikken ( rond de 400 gram per stuk ) tomaten op sap.
Marjolein.
Pizzakruiden.
Italiaansekruiden.
Knoflook.
Geraspte kaas.

1. Doe olie in een braadpan en fruit hierin de lente ui.
2. Voeg een beetje van de kruiden toe.
3. Bak vervolgens de champignons mee.
4. Bak het gehakt mee.
5. Voeg als het gehakt gaar is het in stukjes gesneden ontbijtspek mee, en doe het laurier erbij.
6. Doe alle tomatenpuree erbij.
7. Roer alles even goed door, en doe de tomaten uit blik erbij.
8. vervolgens warm je het even op en proef je of het goed op smaak is, en anders nog wat kruiden erbij.
9. vervolgens laat je de saus lekker pruttelen. ( Italianen laten het soms wel 3 uur pruttelen want hoe langer het op staat hoe lekkerder het is ! )
10. Doe er heel ietsje geraspte kaas in voor het zoute smaakje.

Het kan zijn dat er ietsje suiker door moet, maar dat moet iedereen voor zich weten!

Moosje

Berichten: 5496
Geregistreerd: 01-04-03
Woonplaats: Amersfoort

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-06 12:15

Klinkt erg lekker!

TheSam

Berichten: 9892
Geregistreerd: 14-10-04
Woonplaats: Maasland

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-06 12:11

Klinkt zeker heel erg lekker, alleen vind ik de saus zo wat 'kaal'

Ik doe er vaak nog wat courgetteblokjes, aubergineblokjes en paprikablokjes er door om wat meer bite te krijgen

Marg
Berichten: 1131
Geregistreerd: 31-10-01
Woonplaats: Randstad

Re:

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-06 11:11

- doosje champignons
- 3 kleuren paprika
- 3 uien
- knoflook
- gehakt
- (eventueel courgette)
- (eventeel rode peper als je daar van houdt of pili pili poeder)
- stuk of 7 vleestomaten
- diverse kruiden (tijm, oregano, basilicum, bbq-kruiden wat je lekker vindt!)
- geconcetreerde tomatenpuree

Snij alles klein en bak alle soorten groentes apart (met wat knoflook) zodat ze gaar zijn maar niet té gaar.
Doe de vleestomaten in de blender zodat je echte tomatensaus krijgt. Bak je gehakt uit en doe vervolgens alles bij elkaar.
Dus de groentes, het gehakt en de saus.
Breng het aan de kook en breng het geheel op smaak met de tomatenpuree (indien nodig), de kruiden en de peper om het pittig te maken!

Heerlijk vers en gezond en meestal erg veel!
Dus genoeg om in te vriezen in proties en als je een keer weinig zin hebt om te koken: Even water opzetten en pasta koken. Saus uit de diepvries opwarmen, wat gerapste kaas erover en eten maar!