Gado gado

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Gado gado

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-02 13:43

Hmmmm.... heb gisteravond gado gado klaargemaakt. Dat was pas smullen. Ik had het zelf nog nooit klaargemaakt en ik was er weer aan toe om weer eens iets nieuws te proberen. Het was dan wel uit een pakje waar de beschrijving op stond en alle juiste ingredienten in zaten, maar toch... er komt toch wat bij kijken om alles op tijd klaar te hebben. Ik kan wel een tip geven hoe het het makkelijkste gaat om te bereiden zodat alles een beetje tegelijk klaar is (wij paardenmensen hebben maar weinig tijd dus alles komt aan op snelheid Haha! ). Komt ie!!
Benodigdheden:

Pakje gado gado van conimex (bevat rijst, ongebakken kroepoek, saus, kruiden)
200 gram kipfilet
2 eieren
400 gram groentenmix (wortel, mais, paprika, boontjes, sellerie etc.)
100 ml olie


Als eerste kook je ca 1.5 liter water in een waterkoker.

Vervolgens pak je twee pannen (een klein steelpannetje en een grotere pan). Je gooit ongeveer 300 ml water in het kleine pannetje en de rest van het water gaat in de grote pan.

Je doet de 2 eieren in de kleine pan en zet een timer op 8 minuten.

Na de eieren doe je de groenten in de grote pan en laat dit 4 minuten koken. Hierna haal je de groenten uit het water en legt deze even apart in een schaaltje. Let erop, het water niet weggooien, hier kan namelijk de rijst weer in.

Je zet de grote pan met water (waar de groenten in hebben gezeten) weer op het vuur tot deze kookt. Als het kookt mik je de rijst erin en laat je het 8 minuten doorkoken.

Ondertussen zijn de eieren gekookt. Deze haal je uit het water en legt ze even in een bakje met koud water. Ook het water in dit pannetje gooi je niet weg maar je meet 250 ml water af uit dit pannetje m.b.v. een maatbeker. De rest mag weg, maar het water uit de maatbeker gaat weer het kleine pannetje in. Dit laat je even staan want nu ga je de kip snijden.

De kip wordt in reepjes gesneden en vervolgens in een beetje olie in een wok gebakken tot het vlees wit is van kleur. Hierna mik je de kip bij de groenten die nog steeds in hun schaaltje liggen te wachten Haha!

Ondertussen is als het goed is de rijst ook gaar. Deze mag dan worden afgegegoten (jaja… het water mag nu door de gootsteen Haha! ). Na het afgieten mag de rijst weer in de pan om uit te stomen.

Hierna mik je de 100 ml olie in de wok en verhit je dit flink. Als het heet is gooi je de ongebakken kroepoek in de olie en floep… binnen 20 seconden heb je echte kroepoek. Prachtig om te zien!! Wel snel uit de pan halen, anders verbrandt het! De kroepoek laat je uitlekken op keukenpapier. De olie mag weggegooid worden (uitkijken als je het in de gootsteen gooit, dat vet is gloeiend heet en vindt op dat moment water niet aardig Haha! )

Het steelpannetje met water mag ook weer verhit worden. Terwijl je het water heet laat worden mik je de saus erbij en laat het doorkoken. Terwijl je dit doet maak je de wok weer heet en gooit de groenten -en kipmix in de wok en maakt dit eventjes heet en gooit dan de kruiden uit het zakje er bij.

Op het laatst pel je snel even de eieren en snijdt deze in plakjes.

De groenten –en kipmix leg je op een bord, daarover komen een paar plakjes ei, daarover komt de saus en vervolgens kruimel je wat kroepoek over de saus. De rijst wordt ernaast gelegd en je bent klaar om een engeltje over je tong te laten piesen Haha!

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift


Lielle

Berichten: 64673
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-02 13:59

variant van mijn moeder:
kook een paar aardappelen niet al te gaar
kook een paar eieren hard
kook 1,5 liter water in een waterkoker
giet de helft van dit water over een zakje taugeh (dat je dus eerst in een vergiet hebt gedaan)
giet de andere helft van dit water over een zakje witte kool (idem)
maak sateh en satehsaus klaar zoals hieronder bij oosterse gerechten staat
leg de groenten, in plakjes gesneden aardappelen en eieren op schaal en goiet er wat satehsaus over. Kruimel er kroepoek (kant en klaar) erover en serveer het met sateh.

Voor de groente kun je ook sperziebonen, andijvie en noem maar op gebruiken. Bijna net zo snel als het recpet van Maarten Haha! (afgezien van de sateh dan)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Cubby_ en 5 bezoekers