Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Sylhouet

Berichten: 4532
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Vierhouten

Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-03-07 09:55

Ik wil binnenkort eens een appeltaart gaan (proberen te) bakken, en heb een paar vragen:

** Kun je punten appeltaart die overblijven, ook invriezen voor een later moment?

** Zijn er ingrediënten die je zou kunnen vervangen, waardoor de appeltaart een "light-appeltaart" wordt?
Is de suiker bijvoorbeeld door zoetstof (welke soort, hoeveel?) te vervangen, zijn er tips om de boter te vervangen, etc. etc. ...
iemand daar ervaring mee?

** Misschien heeft iemand zelfs een recept (incl. hoeveelheden van alles en bereiding) van een "light-appeltaart"??

Bedankt alvast OK dan! !

Ilsemarie

Berichten: 6848
Geregistreerd: 16-12-04
Woonplaats: Haren (gn)

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-07 09:56

Wij maken de appeltaart op een bepaalde plaat, crispplaat, in de magnetron. Lightvariant, geen idee, maar wij vriezen hem wel gewoon in! Eerst laten afkoelen en dan hup de vriezer in Haha!

Riëtte

Berichten: 5206
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-07 12:06

Invriezen is geen punt.
Zelf maak ik meestal een appelcake, lekker en eenvoudig. Cakebeslag nemen (zoetstof ipv suiker), appeltjes schillen, mixen met wat zoetstof en kaneel.
Laagje beslag in de vorm, appeltjes erop, rest beslag eroverheen, en dan in de oven. Baktijd van een cake aanhouden.
Wat ik ook wel doe, is een kopje melk door het beslag, en dan iets minder boter erin.
Andere suggusties voor light-baksels zijn ook bij mij welkom!

Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-07 12:42

Je hebt speciale zoetstof om te bakken, en je kunt een gedeelte boter (daar kan je al linera 50% voor gebruiken) ook vervangen door een bakje sour cream light.....maar goed ik ben hier ook maar mee aan het experimenteren geweest, het wordt nooit zo lekker als the real thing....

Sylhouet

Berichten: 4532
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Vierhouten

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-03-07 16:13

Okee, appeltaart is dus in ieder geval 'invriesbaar' Lachen !
Bedankt voor de reacties tot dusver!

Ik heb zelf nog even verder gezocht op internet en het volgende recept gevonden:

iemand die light appeltaart heeft gebakken schreef:
Onlangs heb ik op basis van een pak appeltaartmix een "light" appeltaart
gebakken.
Ik heb de aangegeven hoeveelheid boter door eenzelfde hoeveelheid magere
kwark vervangen en de suiker door twee eetlepels zoetstof (als je zoete
appels gebruikt is 1 lepel voldoende).
Het resultaat: een heerlijke en zachtere appeltaart dan gewoon!
Dat laatsste is absoluut geen probleem.
Mijn ervaring is dat veel mensen de harde korst van zo,n gewone appel
taart toch laten liggen.
Overigens heb ik mijn light appeltaart wel een kwartiertje langer in de oven
laten staan.


Ik ga deze over 2 weken eens proberen te maken Ja !

Nog meer mensen met tips of recepten??

Jennyzz

Berichten: 2856
Geregistreerd: 05-04-04
Woonplaats: Schalkwijk

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-07 16:31

Sylhouet schreef:
Ik wil binnenkort eens een appeltaart gaan (proberen te) bakken, en heb een paar vragen:

** Kun je punten appeltaart die overblijven, ook invriezen voor een later moment?

Bedankt alvast OK dan! !


Dit weet ik wel.
En dat kan.. Lachen
Wij doen 't ook regelmatig met die roomboterappeltaarten van de AH.
Als ze weer eens in de aanbieding zijn, maar die zijn zó goddelijk. Vingers aflikken

Anoniem

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-07 18:17

Je kan de boter vervangen door de kwark. Of alleen een deel als je dat lekkerder vind. De korst word wat zachter en het deeg frisser. Zelf vind ik dat lekkerder dan met boter, net als cake ect.

Melia
Berichten: 9879
Geregistreerd: 31-08-05
Woonplaats: Twente

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-07 18:23

Ik heb geen recept oid van een light appeltaart want daar doen wij niet aan.
Wel kun je de appeltaart weer invriezen, doen we heel vaak en daarna smaakt hij nog net zo lekker als voorheen Lachen.

Spetterlover
Berichten: 17862
Geregistreerd: 01-03-03

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-07 13:30

Je kunt appeltaart gewoon invriezen, dat sowieso.
Verder een light recept.. geen idee, misschien even op google zoeken?

QueenD
Berichten: 1717
Geregistreerd: 05-11-05

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-07 14:01

Blijf dit ff volgen want ik ben ook een beetje aan t kijken hoe t anders kan. Dat moet van Sonja B Nagelbijten / Gniffelen . , en van mn zelf Ja .

Sylhouet

Berichten: 4532
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Vierhouten

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-04-07 22:10

Nou hier is 'ie dan, vandaag gebakken, volgens onderstaand light-recept:

Afbeelding

Gewoon een willekeurig pak appeltaart-mix nemen en dan de boter vervangen door dezelfde hoeveelheid magere kwark,
en de suiker vervangen door zoetstof Lachen.

Hij smaakt goed Vork !

Sylhouet schreef:
Okee, appeltaart is dus in ieder geval 'invriesbaar' Lachen !
Bedankt voor de reacties tot dusver!

Ik heb zelf nog even verder gezocht op internet en het volgende recept gevonden:

iemand die light appeltaart heeft gebakken schreef:
Onlangs heb ik op basis van een pak appeltaartmix een "light" appeltaart
gebakken.
Ik heb de aangegeven hoeveelheid boter door eenzelfde hoeveelheid magere
kwark vervangen en de suiker door twee eetlepels zoetstof (als je zoete
appels gebruikt is 1 lepel voldoende).
Het resultaat: een heerlijke en zachtere appeltaart dan gewoon!
Dat laatsste is absoluut geen probleem.
Mijn ervaring is dat veel mensen de harde korst van zo,n gewone appel
taart toch laten liggen.
Overigens heb ik mijn light appeltaart wel een kwartiertje langer in de oven
laten staan.


Ik ga deze over 2 weken eens proberen te maken Ja !

Nog meer mensen met tips of recepten??

Syrianda
Berichten: 1992
Geregistreerd: 28-12-02
Woonplaats: een mooi stadje in het midden van het land

Re: Appeltaart bakken: light varianten, en in te vriezen??

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-07 18:47

Dat ziet er lekker uit. Ik zal je receptje bewaren. Dan wil ik het binnenkort ook eens proberen.