
makkelijk te maken

boodschappenlijstje:
-tomaten puree
-20 gram bloem
-600 gram rundergehakt (niet gekruid)
-2 uien/1 grote ui
-peper
-zout
-italiaansekruiden (en dan heet het grieks gehakt
)-paprika poeder
-tijm
-peterselie
-crème fraish
-150 ml runderboullion
-rode wijn
Kan zijn dat ik iets vergeten ben

je kruid het gehakt met de peterselie, de tijm, het paprika poeder, zout, peper en italiaansekruiden.
goed mixen en nog een beetje van de kruiden er doordoen voor meer smaak.
Dan mag je even huilen en uien snijden (zelf doe ik het vaak met de staafmixer)
dan meng je de uien en het gekruide gehakt, en draai je er ongeveer 8 gehaktballen van, je kan ook kleine gehaktballetjes of meer of minder ballen maken natuurlijk
Neem lekker veel boter en bak de gehaktballen gaar. het kan zijn dat ze een beetje gaan brokkelen. kook ondertussen de runderboullion.
Zijn de gehaktballen klaar haal je ze eruit en zet je het pit op een laag vuurtje.
Vervolgens voeg je bij het bakvet de tomaten puree, 20 gram bloem, crème fraish, een klein beetje wijn na eigen smaak, en de runderbouillon toe. geef het nog een beetje smaak door peper en zout toe te voegen. Roer de saus goed door elkaar en voeg de balletjes weer bij het sausje toe. laat dit nog even sudderen en klaar zijn je griekse gehakt ballen

Als je wilt kan je bij het sausje ook wat knoflook erbij persen.
Dit gerecht kan bij veel geserveerd worden
Patat, rijst, aardappelen en groente enzovoorts.
Als jullie iets niet begrijpen kunnen jullie het altijd vragen

bedankt voor het recept!