
voor de salade:
1/3 krop IJsbersla
1/2 'sweet Paprika' (ah)
1 bakje Hamreepjes Julienne (ah)
1/2 komkommer
2 tomaten
verse kruiden (basilicum en peterselie in dit geval)
voor de dressing:
olijfolie en een scheutje sesamolie (erg sterk van smaak!)
scheutje dragonazijn (of andere smaak of halve uitgeperste citroen, als het maar zuur is)
paar druppels balsamicoazijn
theelepel goedkope honing (lang leve euroshopper)
theelepel tomaten tapenade
theelepel zaanse mosterd
versgemalen peper en zout
Bij de dressing is het handig om de olie en azijn (meer olie dan azijn totaal) 'op te kloppen' met een vork. Als het goed is wordt het dan een dikkige emulsie. Daarna de rest er pas doorroeren, dan krijg je een gelijk verdeelde emulsie. Je kunt ook alles direct bij elkaar mikken, maar dan mengt het niet goed

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren: worteltjes (evt geblancheerd) toevoegen, pasta, opgebakken uitjes en knoflook (om het scherp van de smaak af te halen), kapertjes, augurken, zilveruitjes, verse spinazie etc etc.
