
Heeft er iemand lekkere recepten?
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Moniek schreef:stoofvlees als van frietje stoofvlees?
Nou dat kan je gewoon in de supermarkt kopen dat is hetzelfde als in de friettent.
alleen wat je misschien niet weet is dat het wel paardevlees is.
lageveld schreef:Moniek schreef:stoofvlees als van frietje stoofvlees?
Nou dat kan je gewoon in de supermarkt kopen dat is hetzelfde als in de friettent.
alleen wat je misschien niet weet is dat het wel paardevlees is.
Huh?? Wat een onzin in dit topic !
Hoe dan ook, dan kunnen de meeste bokkers gerust zijn, want ze nemen er alleen Haflingers voor. }>
Sonja schreef:O ja trouwens, dat zal niet zijn wat iedereen hier wil horen, maar stoofvlees van paardelappen is ontzettend lekker! Je kan ze alleen niet bij alle slagers krijgen en de echte paardenslager zie je niet veel meer.
Het grote verschil tussen stoofvlees maken van runderlappen en van paardenlappen is dat je rundvlees eerst aanbakt, en paardenlappen juist niet omdat ze dan taaier worden.
Natalie schreef:Ik maak het meestal als volgt:
Ik stoof een half kilootje rundsstoofvlees aan in wat boter, uitje fijngesnipperd erbij en kruiden met peper en zout. Als het vlees is aangestoofd gaat er een halve fles donker tafelbier bij (ongeveer een halve liter). Dat eventjes goed laten doorpruttelen en er wat verse tijm en laurier en enkele kruidnagels bijdoen. Er gaat ook nog een stukje beschuit goed besmeerd met mosterd, een lepeltje honing en een stukje speculaas of peperkoek bij en dan rustig laten gaarstoven op een klein vuurtje...