Indiase gierst.
225 gierst2 uiten
50 gr boter
2 courgettes in blokjes
4 kardamomzaadjes
1 theelepel komijnzaad
4 kruidnagels
1/2 bloemkool in roosjes
2 teentjes knoflook
zout
peper
Voor 4 tot 6 personen.
Snijd 1 ui in ringen en snipper de andere. Verhit de helft van de boter en bad de uiringen bruin en knapperig. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Smelt de resterende boter in een pan en bak hierin de uisnippers bloemkool en courgettes rondom aan. Voeg de gierst kadamom komijn en kruidnagels en knoflook toe en schep het geheel om en laat daarna 5 minuten bakken. Schenk zoveel kokend water in de pan dat het geheel net onderstaat en breng al roerend aan de kook. Kook de gierst in een gesloten pan onder af en toe omschppen in 20 tot 25 minuten gaar. Laat de indiase gierst van het vuur en laat het in een open pan droogstomen en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de schaal bloemkool en garneer met uisnippers.
(weet niet of dit wat is, uit een kookboek gevist )