
Vrijdag hebben we hem voor het eerst gemaakt en hij viel bij onze gasten ook in de smaak

Bananencurry met cashewnotenrijst
Benodigdheden
500 gr krielaardappelen, gehalveerd
olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 groene paprika, klein gesneden
4 theelepels mosterdzaad
1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma0
1 eetlepel verse geraspte gember
4 teentjes knoflook, geperst
5 gr kerriebladeren
4 grote, bijna rijpe bananen, in plakjes
300 ml water
75 creamed coconot in stukjes (zo'n blok)
1 volle eetlepel tamarindepasta
300 gr rijst
125 gr geroosterde cashewnoten, gehakt.
Aantal personen
4
Recept
* Kook de aardappels in 10 tot 15 minuten beetgaar en laat ze uitlekker
* Kook de rijst en hou warm totdat de curry klaar is.
* Verhit in een braadpan of wok 2 eetlepels olijfolie en roer de paprika en ui er doorheen. Verwarm onder af en toe roeren zo'n 10 minuten met de deksel op de pan.
* Zet het vuur hoog en roer de mosterdzaadjes erdoor totdat ze beginnen te springen
* Voeg dan de geelwortel, knoflook, gember en kerrieblaadjes toe en verwarm nog enkele minuten
* Schep de aardappelen, banaan, water, kokos en tamarindepasta erdoor.
* Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuutjes doorkoken totdat de saus dik is en de smaken goed vermengd.
* Roer met een vork de cashewnoten door de rijst en serveer direct met de curry.