Omdat het receptenoverzicht inmiddels uitpuilt van de leuke recepten, maar we eigenlijk zelden horen hoe ze (anderen) bevallen zijn, lijkt het me leuk om gezamenlijk eens het één en ander te gaan testen
Het is mijn bedoeling om regelmatig een recept eruit te pikken, die tot "testrecept" te bombarderen en met een groep liefhebbers deze uitgebreid (en kritisch ) te testen.
Naar aanleiding van deze test geven we een gezamenlijk cijfer, die achter het recept in het overzicht komt te staan. Zo ontstaat na verloop van tijd een leuk overzicht van welke recepten erg lekker zijn en welke minder. Bovendien komen er dan ook meer tips los om het -indien nodig- te verbeteren en kun je er makkelijker iets uitkiezen
Per PB kun je aangeven dat je mee wilt doen met dit recept.
Hieronder voeg ik dan een lijst met "testkoks" toe

Het testrecept blijft een sticky, tot het volgende recept er staat.
Je hebt voor dit recept een maand de tijd om het aan een groep slachtoffers naar keuze voor te schotelen
Ik heb een einddatum ingesteld (zie topictitel), zodat het wel na verloop van tijd is "afgehandeld" en we een moment hebben waarop we definitief kunnen evalueren en een cijfer kunnen gaan geven.
Ik heb dit keer een recept gekregen via pb, dus vandaar dat het recept in dit topic staat

Met dank aan Mause
Kip-courgette-dille ovenschotel
voor 2 personen
Ingrediënten
2 ons kipfilet
1 courgette
1/2 bakje champignons
2 uien
1 teentje knoflook
verse dille (bij de AH)
bakje creme fraiche (light )
zakje geraspte kaas (belegen)
bladerdeeg ong. 7 plakjes (euroshopper AH)
Bereidingswijze:
* laat de bladerdeeg ontdooien
* snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi met peper en zout
* snijd de champignons, de courgette en de ui klein
* Bak de kipfilet-stukjes bruin
* pers de knoflook uit en doe deze bij de kip in de pan
* doe de champigons, ui en courgette bij de kip
* fruit het mengsel en laat dan het vrijgekomen vocht uit de pan
* knip de dille klein over het mengsel en roer het erdoorheen
* doe de creme fraiche en het hele zakje kaas door het mengsel en roer het erdoorheen
* Bekleed de zijkanten van de ovenschaal en laat het bladerdeeg ong. 5 a 6 minuten lichtje opkomen in de oven
* hala de ovenschotel er weer uit en giet het mengsel in de schaal.
* bedek de bovenkant als laatste ook met bladerdeeg
* ovengerecht nog afbakken in ong. 18 minuten (totdat het bladerdeeg bruin is) op 225 graden.
Wil je meedoen met het testen van dit recept, meldt dat dan even per PB, dan zet ik je naam erbij














