Ik heb het deels verzonnen, hier het recept voor 2 personen:
Voor de courgette:
Je hebt nodig:
1 courgette
1 blikje tonijn op olie
1/2 tot 1 ui
olijfolie
ong 10 blokjes feta
kruiden bv. oregano
1 teentje knoflook
peper en zout
Snij de courgette doormidden en snij het kroontje eraf.
Hol de courgette uit met bv. een lepeltje. Maak blokjes van de uitgelepelde courgette.
fruit de ui in olijfolie glazig. doe erna de blokjes courgette erbij.
Laat het niet te zacht worden. Doe de kruiden, peper en zout en de knoflook erbij. even roeren, vuur uit zetten en het blikje tonijn erbij.
(tonijn uiteraard uitlekken maar niet teveel ivm. droog worden in de oven).
Doe de vulling in de 2 courgettehelften en doe deze ong 10/15 minuten in de oven.
Doe nu de blokjes feta (klein gemaakt) erop (en eventueel wat olijfolie als de tonijn wat droof aanvoelt) en doe het nog 5/10 minuten in de oven tot de feta een beetje gesmolten is.
Klaar! lekker met tzatziki, hier het recept daarvan:
je hebt nodig:
1/2 komkommer
4 dl magere yoghurt
dille
peper en zout
3 theelepels citroensap
2 a 3 tenen knoflook
1 el olijfolie
Rasp de komkommer niet al te fijn. Laat deze uitlekker in bv een koffiefilter tot het ergste vocht eruit is.
Laat ook de yoghurt uitlekken tot deze lekker dik geworden is. gaat vooral goed in een plastice koffiefilter en regelmatig roeren. Uiteindelijk hou je ongeveer de helft van de hoeveelheid yoghurt over.
Doe dan dit en de komkommer bij elkaar samen met de knoflook, peper en zout, citroensap, olijfolie en dille.
Goed roeren en in de koelkast op smaak laten komen.
