Hallo allemaal, misschien een hele blonde vraag hoor, maar als ik nou zelf pizza maak met volkoren meel, beetje tomaten uit blik en een plakje light mozzarella, is het dan nog steeds heel vet?
Nee hoor. Zo maak ik ook vaak m'n pizza. Ik gebruik tomatenpurée waar ik dan knoflook en italiaanse kruiden doorheen roer, dat heeft meer smaak en is niet zo waterig als tomaten uit blik. Je kan er ook nog kipfilet of tonijn en allerlei groenten op doen.
Het vette zit 'm in de zoveel + kaas, als je light kaas neemt is die al een heel stuk minder vet. Ik maak ook regelmatig zelf pizza, smijt der een hele hoop groente op en gebruik volkoren meel en weinig light kaas.
Ik denk dat het vette hem ook zit in de smaakstoffen en de extra vetten die toegevoegd worden om pizza'n in te kunnen vriezen en na ontdooide smakelijk te houden. Verse, zelf belegde pizza's zijn niet zo vet. Ik beleg ook altijd zelf mijn pizza's.