Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Jamy schreef:Stokbrood en sausjes Dat moet er echt bij!
Verder is sla ook wel erg lekker voor drbij!
Flippertje schreef:Pannenkoekenbeslag! Dat moet er echt bij vind ik. Verder ben ik het met Maya eens.
Maya schreef:Maar wat er ook weer bij pannekoekenbeslag hoort is Cointreau, een lucifer en sinasappelsap en vanille-ijs
angelfire schreef:Maya schreef:Maar wat er ook weer bij pannekoekenbeslag hoort is Cointreau, een lucifer en sinasappelsap en vanille-ijs
Wat moet je nou met die lucifer doen?
Maya schreef:Het rauwe vlees pak je toch van een schaal met de houten spatels? Dus waar je een extra bord en kommetje voor nodig hebt?
Maya schreef:Twee spatels m'n schat Dan klem je het er gewoon tussen, doodeenvoudig. Bovendien is het zo ook makkelijker om te draaien, en naar mijn idee hygiënischer. Vlees is altijd op voorhand ook al gemarineerd, gehaktballetjes zijn ook op voorhand gedraaid. Het vlees wat op de schaal ligt, kan zo op de plaat of in de pannetjes.
Maya schreef:Dan ben ik blij dat ik nooit met jou ga gourmetten...
Zonder geinen, voor A en B, waarom zou je dat willen doen? Voor C. het vlees is al in hele kleine stukjes Dus waarom nog kleinere stukkies? Dan wordt het taai, en het snijden kan je best op je bord doen als je klaar bent. Een gehaktballetje in spek gerold is ook al op voorhand klaarbereid, en een gehaktballetje in een stuk kip, biefstuk oid dat smaakt volgens mij totaal niet lekker, en gaat ook niet eens lukken
Tevree?
moeder van gunufje schreef:Bij het gourmetten is het ook lekker als er ei en panneermeel is, dan kun je een gehaktbal maken op de manier hoe mijn vader dat altijd deed
Maya schreef:Maar gehaktballen maak je toch altijd en sowieso met ei en paneermeel? Of maken jullie ook wel eens gehaktballetjes zonder dag?
Gunufje schreef:Neeh, dáárom heb je juist het kommetje nodig!
Dát is hem!
Als je ze koopt in de winkel koopt zit er meestal nog niets bij
Maya schreef:Gunufje schreef:Neeh, dáárom heb je juist het kommetje nodig!
Dát is hem!
Als je ze koopt in de winkel koopt zit er meestal nog niets bij
Nee, nee, nee, nee!
Je haalt gehakt uit de vriezer (wij slachten zelf ) je haalt een ei uit de kippenren, en het pak paneermeel uit de kast. Je rolt gehaktballetjes daarmee en legt dat op een schaal. Daarnaast snijd je de biefstukken, entrecote, varkensfilet en vis etc. etc. ook in stukjes. Indien gewenst marineer je die, en leg je allemaal bij elkaar op een schaal. Die schaal gaat op de tafel, zodat het kant en klaar op tafel staat