Lekkere prutjes?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
miepmiep

Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Lekkere prutjes?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-04 08:35

Nouja, ik noem het altijd maar prutje. Gewoon van alles bij elkaar mikken en dat het dat toch lekker wordt.

Ik had gister weer een onverwachte topper:

Kipfiletblokjes (lekker grote stukken Haha! ) bakken met een flinke scheut olijfolie en een behoorlijke knijp Silvo Wereldkruiden India

Broccoli kort koken en bij de kip doen als die gaar is.
Rode Paprika in stukken erbij doen

klein bekertje creme fraiche erdoor, en een paar cashewnootjes.

Rijst erbij. Jummie, ik heb genoten gisteren!


Hebben jullie nog prutjestips?

I can see clearly now... lala lala!


Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-04 08:39

Zelfde brokken kipfilet Haha! maar dan met een beste scheut ketjap en een lekkere schep sambal, gesneden Chinese kool even mee roerbakken met een gesnipperd uitje, en dan net voor opdienen wat pinda's, stukjes ananas en een banaan in plakjes erdoor.
Lekker met rijst of mie!

miepmiep

Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-04 08:47

jummie! die ga ik zeker proberen Sonja!

Ik maak zelf ook wel eens zoiets met kip, marineren in ketjap, sambal en veeel knoflook. Dan bakken en met ananas en cashewnoten. En dat dus met naanbrood lekker opsmikkelen.

Maar de toevoeging banaan- pinda's-chinese kool lijkt me lekker!

I can see clearly now... lala lala!

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-04 18:48

Aardappels die over zijn in schijfjes of blokjes snijden, boter of olie in de pan, uitje en knoflook snipperen en samen met de aardappelstukjes in de pan mikken en laten bakken tot de aardappels bijna klaar zijn... dan er stukjes tomaat bijgooien en als laatste er een eitje over breken en mengen met het geheel...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-04 23:08

Ja, maar wat is dan de definitie van "bijna klaar" voor wat betreft de aardappelen ? (ze zijn immers al gaar toch ? ) Lijkt met toch belangrijk.

En dan verder er niets bij ? (zout, peper, kruiden ? )

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 07:34

Bijna klaar wat die aardappelen betreft is net voordat ze de status 'gebakken aardappel' krijgen... Dus als ze kleur en een krokant laagje beginnen krijgen...

En de kruiden ben ik idd vergeten te vermelden Bloos!
Je kan kruiden naar eigen smaak... Maar ik gooi er meestal wat peper, zout en peterselie doorheen.

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

PatriciaB

Berichten: 467
Geregistreerd: 14-12-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 07:45

Dit eten wij echt elke maand wel een keer...afgekeken van het broodje zoet hete kip wat je bij sommige snackbars kan kopen!
Stukjes kipfile,stukjes ui,stukjes paprika flinke scheut chilisaus en lekker laten pruttelen...
Als het gaar is scheutje ketjap manis ,klein blikje tomatenpuree en blik met stukjes ananas...nog heel even doorprutten en doorroeren...eet smakelijk!!
Heerlijk op (turkse)broodjes,of met rijst!

vonneke

Berichten: 19211
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: N.B.

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 12:35

klinkt allemaal heerlijk!!!

zal ze eens een keer proberen, maar dan laat ik wel de paprika eruit. iewiewiew Haha!

Twins, 10/08/2011. ♥

Vos, mijn held, B+34, L1+31, L2+26, M1+30, M2+26, Z1+14...

Patricia
Berichten: 1039
Geregistreerd: 11-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-04 18:22

Zo'n prutje had ik vandaag ook: Bieflap in stukjes, peper en zout erover.
Uitje erbij, knoflook zoveel/weinig je wilt, champignons erbij, ananasstukjes erbij. En dan een zoete rode saus (bijvoorbeeld babi pangangsaus) erbij. Heerlijk met rijst of mie.

miepmiep

Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-04 16:12

Ik heb nog wat aardappeltjes liggen, ik ga voor het aardappel-tomaat-ei prutje vanavond. Lekker stukje vlees erbij en klaar...

I can see clearly now... lala lala!

enid

Berichten: 1352
Geregistreerd: 30-05-02
Woonplaats: roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-04 16:17

hmmmm ik krijg echt honger zeg als ik dit zo lees. en wij eten nu peejstamp:(:(

Lachen

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-04 23:24

Een vriend van me maakte altijd de volgende pasta: Veel uitjes kleinmaken en bakken, paar knoflooktenen erbij. Lekker bruin bakken. Gekookte spaghetti erop en een geklutst ei erdoorheen roeren. Hij vond het erg lekker. Hij deed er ook af en toe spekjes door.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-04 00:21

Yuk... WAS het ook lekker of heb je het nooit geproefd ? Die spekjes lijken me nog wel het een en ander goed te maken denk ik haha

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-04 07:48

lageveld schreef:
Yuk... WAS het ook lekker of heb je het nooit geproefd ? Die spekjes lijken me nog wel het een en ander goed te maken denk ik haha
Ik heb enkel de combinatie met ui en knoflook op, flink wat parmezaan erover en dan was het best te nakken.
Ben vega, dus die spekjes zijn niet aan mij besteedt, de variatie met ei heb ik altijd weten te ontwijken.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

miepmiep

Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-04 10:15

Heb gister dus het aardappel-tomaat-ei prutje gemaakt. Heb er ook nog wat geraspte kaas doorheen gemikt.

Goedgekeurd! Haha!

Spagetthi ben ik niet zo dol op, maar ik kan me voorstellen dat dit best goed te doen is. Zeker voor een low budget vega maaltijd... Knipoog

I can see clearly now... lala lala!

Meavey

Berichten: 6777
Geregistreerd: 14-07-02
Woonplaats: Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-04 16:18

Je hebt ook van die mixen in zo´n zakje/pakje voor stoofpotjes, goulash ed.
Mix voor franse stoofpot is erg lekker, dat is met suddervlees dus eerst vlees sudderen. Haha!
Daarna mik ik er door wat ik lekker vind, worteltjes (bak ik wel ff aan), paprika, uien, appels, een kant en klaar groente mix, wat je maar wilt dus, lekker doorstoven en jummie. Vingers aflikken
In sommige staat eigenlijk champignons op maar die lust ik niet. Tong uitsteken
Eigenlijk vind ik alle prutjes met uien en paprika lekker. Vork

_Priscill_

Berichten: 5715
Geregistreerd: 04-07-03
Woonplaats: hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-04 16:23

Die prutjes vind ik ok altijd zo lekker.
MIjn moeder doet het ook wel eens als ze geen booschappe heeft gedaan en we van alles wta in huis hebben.
Meestal komen daar super lekkere dinegn uit Vingers aflikken

ze zeggen liefde kent geen haat..maar ze zullen zich vergissen....want als je er niet bent haat ik het om je te missen

FrontC

Berichten: 4969
Geregistreerd: 02-04-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-04 12:54

oeh! aardappelblokjes bakken, een ei bakken en dat verkruimelen, kleine spekblokjes bakken en dan alles door elkaar Haha!

      If I had a heart I could love you, if I had a voice I would sing
      after the night when I wake up, I'll see what tomorrow brings


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ElineHofi, ellen05, Mariett, marygoround, Thioro en 19 bezoekers