pudding/vla

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ayasha

Berichten: 44328
Geregistreerd: 24-02-04

pudding/vla

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-04 17:24

aangezien ik stw doe hebben wij op school kookles
nu hadden wij pudding/vla gemaakt (weet niet hoe jullie pudding noemen)
maar die smaakte dus naar niets.
er zat te weinig suiker in. heeft iemand een lekker recept voor me?

[EJL-ITP] 2016 with the ones that carried me through heaven and hell
TK Lipica rijlaars; maat: 37, Schachthoogte: 38cm Met dresuurboog: 45cm. Kuitmaat: 35/36
VP; € 150 (NP € 250). Sta open voor een goed bod. Foto via PB mogelijk.


Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 17:45

Melk, suiker en puddingpoeder... Op een half pak melk een eetlepel of 5 suiker en dan smaakt de pudding hier normaal wel lekker...
Je kan ook op voorhand (dus voordat de pudding kookt) even proeven of 't zoet genoeg is en als dat niet zo is even bijsuikeren.

En 't is ook heel lekker om stukjes cake of petit beurre te brokkelen in de kommetjes en daar de pudding over te gieten.
Chocolade mengen door de pudding, krijg je chocoladepudding...
Scheutje rum in de pudding...
Blikje gemengd fruit door de pudding...

En niet vergeten hagelslag over de pudding te doen voor je 'm opeet Haha!

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Ayasha

Berichten: 44328
Geregistreerd: 24-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-04 17:47

dankje voor de tip natalie Lachen

[EJL-ITP] 2016 with the ones that carried me through heaven and hell
TK Lipica rijlaars; maat: 37, Schachthoogte: 38cm Met dresuurboog: 45cm. Kuitmaat: 35/36
VP; € 150 (NP € 250). Sta open voor een goed bod. Foto via PB mogelijk.

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 17:50

No problemo Knipoog

Smakelijk trouwens de volgende keer Haha!

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Ayasha

Berichten: 44328
Geregistreerd: 24-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-04 18:01

khoop stilletjes dat die volgende keer zo is. krijg zin om te koken Bloos!

[EJL-ITP] 2016 with the ones that carried me through heaven and hell
TK Lipica rijlaars; maat: 37, Schachthoogte: 38cm Met dresuurboog: 45cm. Kuitmaat: 35/36
VP; € 150 (NP € 250). Sta open voor een goed bod. Foto via PB mogelijk.

Ayasha

Berichten: 44328
Geregistreerd: 24-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-04 18:24

heeft iemand nog een recept zonder puddingpoeder, meer vind k nl niet op intrenet. en das niet bepaald wat ik zoek...

[EJL-ITP] 2016 with the ones that carried me through heaven and hell
TK Lipica rijlaars; maat: 37, Schachthoogte: 38cm Met dresuurboog: 45cm. Kuitmaat: 35/36
VP; € 150 (NP € 250). Sta open voor een goed bod. Foto via PB mogelijk.

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-04 18:26

ik heb bij de buren eens warme custardvla gehad, heerlijk, maar thuis mislukt het steeds Boos!

Ayasha

Berichten: 44328
Geregistreerd: 24-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-04 19:00

ik zoek: een simpel pudding recept maar niet gemaakt met puddingzakjes.
want zo kom ik der niet uit Scheve mond

[EJL-ITP] 2016 with the ones that carried me through heaven and hell
TK Lipica rijlaars; maat: 37, Schachthoogte: 38cm Met dresuurboog: 45cm. Kuitmaat: 35/36
VP; € 150 (NP € 250). Sta open voor een goed bod. Foto via PB mogelijk.

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-04 08:12

Dan kan je eens proberen banketbakkersroom te maken (is de pudding die ze in eclairs en glacéekes doen)

2.5 dl. melk
3 eidooiers
25 gram bloem
25 gram suiker
1/4 vanillestokje

Roer de eidooiers met de suiker en de gezeefde bloem glad zonder klontjes (met de mixer)
Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en laat dit 10 minuten trekken.
Neem het vanillestokje uit de melk en voeg deze al roerende bij de eidooiers.
Giet alles terug in de pan en laat op zacht vuur in 10 minuten gaar koken.
Giet over in een kom en laat afkoelen zonder velvorming (af en toe eens roeren)

Je kan eens proeven of het zoet genoeg is vooraleer je 't terug verder laat koken... Is het nog niet zoet genoeg voeg je er wat suiker bij en laat je 't daarna opnieuw koken... Wel altijd goed blijven roeren.

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Veirl

Berichten: 19814
Geregistreerd: 08-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-04 12:43

Je hebt toch ook van dat spul, iets met een 'S'

*saroma (oid) zegt mijn ma*

Oja, hier noemen ze vla altijd pap Tong uitsteken Ik noem het vla, mijn ex weer pudding. Om dat woord moest ik enorm lachen *LOL*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: idinn, Ilayla en 35 bezoekers