MMMMMM.... ik ga zometeen lekker een mon chou taart maken! Kijk er alweer helemaal naar uit om m op te mogen eten, want wat zijn die dingen toch heerlijk!
Voor de leken onder ons: mon chou taart is een taart met koekkruimelbodem, slagroom, mon chou en kersenprut erop! Zooooo ontzettend lekker!
Iemand trouwens nog een ander meesterlijk idee voor een taart?! (ben morgen jarig en vandaag vrij )
Dorée
Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 21-09-04 14:26
Arretje nof! Chocola met biscuitjes. Moet je even zoeken, zijn al topics over geweest.
Samantha_
Berichten: 10797
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 21-09-04 14:29
Ooo lekker mon chou taart! Maak ik ook altijd met verjaardagen! Eet smakelijk!
Mar__
Berichten: 6656
Geregistreerd: 03-08-03
Woonplaats: There's no place like home
Geplaatst: 21-09-04 15:38
Heerlijk zijn die taarten Kan er nooit genoeg van krijgen!!!
Katja
Blogger
Berichten: 42175
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 21-09-04 18:36
Bodem maken met Bastongnekoeken vind ik zelf erg lekker.
angelfire
Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Geplaatst: 21-09-04 19:05
Dat is ZOOO lekker!! Heb het zondag nog op trouwens. Vindt het het lekkerst met bastogne koeken kruimel.
Anouk01
Berichten: 1769
Geregistreerd: 10-05-03
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst: 21-09-04 19:30
Mijn mama kan dat ook heel goed Ook appeltaart enzo, Zometeen krijg ik ook weer wat Maar ipv kersen goedje doet mn moeder aardbei
LynnDeniseX
Berichten: 407
Geregistreerd: 09-09-04
Woonplaats: Spijkenisse & Rdam
Geplaatst: 21-09-04 19:49
Hm, ik zelf maak altijd een taartje "light"
Dat is een peer-appeltaart met bladerdeeg... echt een aanrader
gollempje
Berichten: 4186
Geregistreerd: 22-12-03
Woonplaats: Hillegom (ZH)
Geplaatst: 21-09-04 20:45
mjammie, monchou taart! ben bijna jarig, dus maakt m'n mams er weer 1tje!
La_Vie
Berichten: 3186
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)
Geplaatst: 21-09-04 22:07
Jummie We hebben ook altijd mon chou taart als er iemand jarig is, heerlijk zijn ze Alvast gefeliciteerd!
gabyfedde
Berichten: 11896
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)
Geplaatst: 21-09-04 22:10
Katja schreef:
Bodem maken met Bastongnekoeken vind ik zelf erg lekker.
Mengsel van Bastongnekoeken en biskwietjes. Mon-Chou taart is ook vaste prik bij ons op verjaardagen, we hebben een recept van iemand wat wel zo lekker is...
WendyBZ
Berichten: 13134
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Marum
Geplaatst: 21-09-04 22:45
Helaas nog geen verjaardagen de eerste tijd want ik krijg nu ook weer helemaal zin in eentje... Misschien toch eens een paar vriendinnen uitnodigen voor een avondje film.... Monchoutaart
Katja
Blogger
Berichten: 42175
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 22-09-04 11:35
LynnDeniseX schreef:
Hm, ik zelf maak altijd een taartje "light"
Dat is een peer-appeltaart met bladerdeeg... echt een aanrader
Bedoel je daarmee light in de zin van niet dik worden? Bladerdeeg is namelijk een behoorlijke dikmaker.
angelfire
Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Geplaatst: 22-09-04 15:11
LynnDeniseX schreef:
Hm, ik zelf maak altijd een taartje "light"
Dat is een peer-appeltaart met bladerdeeg... echt een aanrader
Ooh moncho is echt heerlijk. Wij maken het precies hetzelfde ben over 49 nachtjes ook jarig denk dat ik het ook maar ga maken
gemske
Berichten: 3548
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Dwingeloo
Geplaatst: 26-09-04 15:46
Wij doen er altijd kruisbessen op. De hele buurt weet dat en de taart is altijd als eerste op. Ook als hij er (zoals de vorige keer) ERG onsmakelijk uitziet omdat het vruchtenmengsel niet wilde stollen Cranberries vind ik zelf ook een aanrader, is het ook weer de tijd voor.
recept: anderhalf pak biscuitjes met keukenmachine fijnmaken pakje bijna gesmolten boter erdoor
slagroom kloppen met suiker pakje monchou erdoor roeren
vruchtenmengsel: ik denk dat je die ook wel kant en klaar kunt krijgen maar ik maar het als volgt zelf: vruchten kapot koken met suiker. afkoelen zodat het kan stollen (en misschien moet ik de volgende keer gelei gebruiken )
alles tot een taart voegen en smullen maar!
Amberto
Berichten: 1593
Geregistreerd: 28-01-04
Woonplaats: Haarlem!
Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-04 21:14
Wij maken em zo: -3/4- 1 pak (goedkope, simpele) biscuitjes fijnmaken (maar niet té fijn)
- 150 gram boter smelten, de koektroep erbij gooien. Even goed mengen met elkaar en in de springvorm doen (bekleed de onderkant wel even met alufolie of bakpapier, anders blijft je bodem plakken)
Koekmengsel verspreiden en goed aandrukken met een wat vochtige lepel
- paar uur in de koelkast zetten, zodat t goed hard kan worden
- 1 dingetje slagroom kloppen (mag best stijve slagroom zijn) met 250 gr. basterdsuiker erbij. de mon chou goed doorroeren en door de slagroom mengen, dit op de bodem doen en weer een paar uur in de koelkast zetten
Een blik jonker fris- kersenvlaaivulling erop doen en uitsmeren en de springvorm verwijderen en klaar is uw taart!
miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04
Geplaatst: 27-09-04 10:47
okee, de eerstvolgende taart wordt dus een monchoutaart!