Mon chou taart!!! :9

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Amberto

Berichten: 1593
Geregistreerd: 28-01-04
Woonplaats: Haarlem!

Mon chou taart!!! :9

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-04 11:26

MMMMMM.... ik ga zometeen lekker een mon chou taart maken! Kijk er alweer helemaal naar uit om m op te mogen eten, want wat zijn die dingen toch heerlijk!

Voor de leken onder ons: mon chou taart is een taart met koekkruimelbodem, slagroom, mon chou en kersenprut erop! Zooooo ontzettend lekker!

Iemand trouwens nog een ander meesterlijk idee voor een taart?! (ben morgen jarig en vandaag vrij Pling )

Der Ellmauer Dancing Queen


Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 13:26

Arretje nof! Chocola met biscuitjes.
Moet je even zoeken, zijn al topics over geweest.

"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt.
'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht."

Acda en de Munnik

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 13:29

Ooo lekker mon chou taart!
Maak ik ook altijd met verjaardagen!
Eet smakelijk!

Mar__
Berichten: 6644
Geregistreerd: 03-08-03
Woonplaats: There's no place like home

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 14:38

Heerlijk zijn die taarten Vingers aflikken
Kan er nooit genoeg van krijgen!!!

Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten, maar de echo ervan duurt eindeloos!!
B+11 / Endurance Klasse 1 + 21 / Klasse 2 + 1
[ITP] Fotoshoot Jordy

Katja

Berichten: 40721
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 17:36

Bodem maken met Bastongnekoeken vind ik zelf erg lekker.

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 18:05

Dat is ZOOO lekker!!
Heb het zondag nog op trouwens. Kwijl
Vindt het het lekkerst met bastogne koeken kruimel.

Anouk01

Berichten: 1769
Geregistreerd: 10-05-03
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 18:30

Mijn mama kan dat ook heel goed Haha! Ook appeltaart enzo, Zometeen krijg ik ook weer wat Schijnheilig
Maar ipv kersen goedje doet mn moeder aardbei


LynnDeniseX

Berichten: 407
Geregistreerd: 09-09-04
Woonplaats: Spijkenisse & Rdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 18:49

Hm, ik zelf maak altijd een taartje "light"

Dat is een peer-appeltaart met bladerdeeg... echt een aanrader Kwijl Vork

gollempje

Berichten: 4186
Geregistreerd: 22-12-03
Woonplaats: Hillegom (ZH)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 19:45

mjammie, monchou taart!
ben bijna jarig, dus maakt m'n mams er weer 1tje!

La_Vie

Berichten: 3187
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 21:07

Jummie Vingers aflikken
We hebben ook altijd mon chou taart als er iemand jarig is, heerlijk zijn ze
Alvast gefeliciteerd!

:+: Lady & Viënna :+:
Blondes have more fun ;)
Mijn fotografiefacebook : La_Vie Photo

gabyfedde

Berichten: 11221
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 21:10

Katja schreef:
Bodem maken met Bastongnekoeken vind ik zelf erg lekker.


Mengsel van Bastongnekoeken en biskwietjes. Vingers aflikken
Mon-Chou taart is ook vaste prik bij ons op verjaardagen, we hebben een recept van iemand wat wel zo lekker is...

WendyBZ

Berichten: 12568
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-04 21:45

Helaas nog geen verjaardagen de eerste tijd want ik krijg nu ook weer helemaal zin in eentje... Misschien toch eens een paar vriendinnen uitnodigen voor een avondje film.... Haha! Monchoutaart Vingers aflikken

TREC Noord
<3 SuperTammy 14/4/2001-13/5/2016 ;(

Katja

Berichten: 40721
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-04 10:35

LynnDeniseX schreef:
Hm, ik zelf maak altijd een taartje "light"

Dat is een peer-appeltaart met bladerdeeg... echt een aanrader Kwijl Vork

Bedoel je daarmee light in de zin van niet dik worden?
Bladerdeeg is namelijk een behoorlijke dikmaker.

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-04 14:11

LynnDeniseX schreef:
Hm, ik zelf maak altijd een taartje "light"

Dat is een peer-appeltaart met bladerdeeg... echt een aanrader Kwijl Vork



Oehh dat klinkt ook lekker!
Recept? Schijnheilig

miepmiep

Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 10:25

hmmm, monchoutaart?
receptreceptreceptreceptreceptrecept!! alstublieft?

I can see clearly now... lala lala!

o0Steffie0o

Berichten: 4578
Geregistreerd: 26-01-04
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 12:23

oooh dat is zo lekker Vingers aflikken

Lizz

Berichten: 7208
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-04 15:51

Ooh moncho is echt heerlijk. Wij maken het precies hetzelfde Vingers aflikken ben over 49 nachtjes ook jarig denk dat ik het ook maar ga maken Haha!

Dankjewel Koos en Lub voor de mooie jaren.

gemske

Berichten: 3417
Geregistreerd: 15-07-03
Woonplaats: Dwingeloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-09-04 14:46

Wij doen er altijd kruisbessen op. De hele buurt weet dat en de taart is altijd als eerste op.
Ook als hij er (zoals de vorige keer) ERG onsmakelijk uitziet omdat het vruchtenmengsel niet wilde stollen Haha!
Cranberries vind ik zelf ook een aanrader, is het ook weer de tijd voor.

recept:
anderhalf pak biscuitjes met keukenmachine fijnmaken
pakje bijna gesmolten boter erdoor

slagroom kloppen met suiker
pakje monchou erdoor roeren

vruchtenmengsel: ik denk dat je die ook wel kant en klaar kunt krijgen maar ik maar het als volgt zelf:
vruchten kapot koken met suiker. afkoelen zodat het kan stollen (en misschien moet ik de volgende keer gelei gebruiken Knipoog)

alles tot een taart voegen en smullen maar! Vingers aflikken

A thing of beauty is a joy forever (Keats)

Amberto

Berichten: 1593
Geregistreerd: 28-01-04
Woonplaats: Haarlem!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-09-04 20:14

Wij maken em zo:
-3/4- 1 pak (goedkope, simpele) biscuitjes fijnmaken (maar niet té fijn)

- 150 gram boter smelten, de koektroep erbij gooien. Even goed mengen met elkaar en in de springvorm doen (bekleed de onderkant wel even met alufolie of bakpapier, anders blijft je bodem plakken)

Koekmengsel verspreiden en goed aandrukken met een wat vochtige lepel

- paar uur in de koelkast zetten, zodat t goed hard kan worden

- 1 dingetje slagroom kloppen (mag best stijve slagroom zijn) met 250 gr. basterdsuiker erbij. de mon chou goed doorroeren en door de slagroom mengen, dit op de bodem doen en weer een paar uur in de koelkast zetten

Een blik jonker fris- kersenvlaaivulling erop doen en uitsmeren en de springvorm verwijderen en klaar is uw taart! Vingers aflikken

Der Ellmauer Dancing Queen

miepmiep

Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-04 09:47

okee, de eerstvolgende taart wordt dus een monchoutaart!

I can see clearly now... lala lala!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Liezel1, Nannetje7, xLoki, xRaisin en 76 bezoekers