Banoffee-cake met chocolade
Geplaatst: 31-08-04 21:12
Deze heb ik dus vandaag gemaakt voor de Cake Wars (zie topic elders op dit forum voor uitleg)
Nodig:
- Boeren-cakemix
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 2 bananen
- een blikje gezoette gecondenseerde melk (oosterse afdeling AH)
- 100 gram pure chocolade
Eerst zette men het (ongeopende) blikje melk in een pan koud water (met deksel) op een laag vuur. Dit moet langzaam aan de kook komen (druk bouwt op van binnen dus zet de pit echt op z'n laagst). Als het water zachtjes kookt nog anderhalf uur zachtjes door laten sudderen en dan vuur afzetten, deksel eraf en water+blikje weer heel langzaam af laten koelen.
In de tussentijd maak je de cake:
Bereid het cakebeslag zoals aangegeven op het pak en maak superdunne plakjes van de banaan. (ik heb zo'n plakjes-plankje gebruikt waar we altijd komkommer op doen). Als het beslag klaar is schep je de banaan er voorzichtig doorheen en doe je het geheel in een geboterde en met meel bestoven cakevorm.
uur in de hetelucht oven op 140 graden.
Als de cake uit de oven komt deze af laten koelen en in horizontale plakken snijden. Heb je een vierkante cakevorm gebruikt dan kan je hem in 3 plakken maken, bij mijn ronde vorm heb ik hem alleen doormidden gehaalt met een eindje ijzergaren.
Hopelijk is inmiddels de toffee klaar: als het water+blikje volkomen afgekoelt zijn kan je het blikje voorzichtig openmaken. Het zou niet meer onder druk moeten staan, maar neem maar geen risico en wijs de opening weg van je gezicht.
Als het goed is heb je nu mooie dikke-yoghurt-dikte toffee. Smeer het lekker dik op de onderste helft cake en herplaats de bovenstel helft. Zet het geheel even weg op een koele plaats.
Smelt de chocolade au-bain-marie en roer tot het goed glad is. Gebruik een lepel en een vismes om de cake mooi glad (en lekker dik ) te glazuren met de chocolade.
Klaar!
Nodig:
- Boeren-cakemix
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 2 bananen
- een blikje gezoette gecondenseerde melk (oosterse afdeling AH)
- 100 gram pure chocolade
Eerst zette men het (ongeopende) blikje melk in een pan koud water (met deksel) op een laag vuur. Dit moet langzaam aan de kook komen (druk bouwt op van binnen dus zet de pit echt op z'n laagst). Als het water zachtjes kookt nog anderhalf uur zachtjes door laten sudderen en dan vuur afzetten, deksel eraf en water+blikje weer heel langzaam af laten koelen.
In de tussentijd maak je de cake:
Bereid het cakebeslag zoals aangegeven op het pak en maak superdunne plakjes van de banaan. (ik heb zo'n plakjes-plankje gebruikt waar we altijd komkommer op doen). Als het beslag klaar is schep je de banaan er voorzichtig doorheen en doe je het geheel in een geboterde en met meel bestoven cakevorm.
uur in de hetelucht oven op 140 graden.
Als de cake uit de oven komt deze af laten koelen en in horizontale plakken snijden. Heb je een vierkante cakevorm gebruikt dan kan je hem in 3 plakken maken, bij mijn ronde vorm heb ik hem alleen doormidden gehaalt met een eindje ijzergaren.
Hopelijk is inmiddels de toffee klaar: als het water+blikje volkomen afgekoelt zijn kan je het blikje voorzichtig openmaken. Het zou niet meer onder druk moeten staan, maar neem maar geen risico en wijs de opening weg van je gezicht.
Als het goed is heb je nu mooie dikke-yoghurt-dikte toffee. Smeer het lekker dik op de onderste helft cake en herplaats de bovenstel helft. Zet het geheel even weg op een koele plaats.
Smelt de chocolade au-bain-marie en roer tot het goed glad is. Gebruik een lepel en een vismes om de cake mooi glad (en lekker dik ) te glazuren met de chocolade.
Klaar!