Bokt.nl • Banoffee-cake met chocolade
Pagina 1 van de 1

Banoffee-cake met chocolade

Link naar dit berichtGeplaatst: 31-08-04 21:12
door 796285
Deze heb ik dus vandaag gemaakt voor de Cake Wars (zie topic elders op dit forum voor uitleg)

Nodig:

- Boeren-cakemix
- 200 gram suiker
- 200 gram boter
- 4 eieren
- 2 bananen
- een blikje gezoette gecondenseerde melk (oosterse afdeling AH)
- 100 gram pure chocolade

Eerst zette men het (ongeopende) blikje melk in een pan koud water (met deksel) op een laag vuur. Dit moet langzaam aan de kook komen (druk bouwt op van binnen dus zet de pit echt op z'n laagst). Als het water zachtjes kookt nog anderhalf uur zachtjes door laten sudderen en dan vuur afzetten, deksel eraf en water+blikje weer heel langzaam af laten koelen.

In de tussentijd maak je de cake:
Bereid het cakebeslag zoals aangegeven op het pak en maak superdunne plakjes van de banaan. (ik heb zo'n plakjes-plankje gebruikt waar we altijd komkommer op doen). Als het beslag klaar is schep je de banaan er voorzichtig doorheen en doe je het geheel in een geboterde en met meel bestoven cakevorm.

uur in de hetelucht oven op 140 graden.

Als de cake uit de oven komt deze af laten koelen en in horizontale plakken snijden. Heb je een vierkante cakevorm gebruikt dan kan je hem in 3 plakken maken, bij mijn ronde vorm heb ik hem alleen doormidden gehaalt met een eindje ijzergaren.

Hopelijk is inmiddels de toffee klaar: als het water+blikje volkomen afgekoelt zijn kan je het blikje voorzichtig openmaken. Het zou niet meer onder druk moeten staan, maar neem maar geen risico en wijs de opening weg van je gezicht.

Als het goed is heb je nu mooie dikke-yoghurt-dikte toffee. Smeer het lekker dik op de onderste helft cake en herplaats de bovenstel helft. Zet het geheel even weg op een koele plaats.

Smelt de chocolade au-bain-marie en roer tot het goed glad is. Gebruik een lepel en een vismes om de cake mooi glad (en lekker dik Haha!) te glazuren met de chocolade.

Klaar! Vingers aflikken

Link naar dit berichtGeplaatst: 31-08-04 21:14
door Ashleey_
waaauuwww wat lijkt me DAT lekker...Kwijl

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-04 22:58
door Jennygirl
Heeee... die lijkt een beetje op dat recept van mij. Die van mij is vast lekkerder!! Hihihi

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-04 23:42
door 796285
Huh? Volgens mij is die van jou heel anders, die gaat toch niet in de oven?

Dit is een echte cake, die van jou vind ik veel meer een dessert. Klinkt heerlijk, maar wel heel anders Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-09-04 23:47
door Karin
Djiez: bananen, chocolade en toffee... wat ga ik daar een hoofdpijn van krijgen! Ziek

Maar mijn vriendje vindt dit ongetwijfeld een heerlijke cake. Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-09-04 07:46
door Lielle
hij klinkt heerlijk!

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-09-04 08:08
door Jennygirl
ArwenLune schreef:
Huh? Volgens mij is die van jou heel anders, die gaat toch niet in de oven?

Dit is een echte cake, die van jou vind ik veel meer een dessert. Klinkt heerlijk, maar wel heel anders Lachen
Nou, oke dan. Maar in beide zitten bananen en gecondenseerde melk... Ik moet die van jou ook maar eens proberen... Vingers aflikken

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-09-04 11:12
door Imker
Nou, recept is uitgeprint, ik ga strakjes eens lekker bakken!!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-09-04 15:42
door 796285
Hij is trouwens inmiddels in Zweden aangekomen en was een groot succes Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-09-04 17:24
door Imker
Mooi zo AL, ik heb mijn potje melk op het vuur staan, zodat ik morgen aan het smeren kan gaan!
Kun je er trouwens nog iets anders tussen doen als banaan?

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-09-04 20:45
door 796285
Kwestie van experimenteren he... de banaan gaat door het beslag trouwens, of bedoel je dat ook? Er kan vast wel een andere vrucht door, maar dan krijg je echt 'stukjes' terwijl banaan een zachte structuur krijgt, dus 'gladde' cake. Ik kan me voorstellen dat gehakte pecan of walnoten er trouwens ook lekker door zijn.... Die kan je dan ook op de chocolade strooien voordat het stolt... hmmm...

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-09-04 16:13
door Imker
Ojee, dat is dus fout gegaan. Ik heb geen banaan door het beslag gedaan... Maar de toffee is erg goed gelukt en lekker. Het is bij mij een beetje een lichte toffeekleur, maar hij is redelijk dik en erg smakelijk.
Wat ik nu heb gedaan is gewoon tussen de 2 lagen cake de toffee gesmeerd en als topping chocoglazuur gebruikt, mjammie!!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-09-04 16:42
door 796285
Dat werkt ook, heb je gewoon een toffee-chocolade cake Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-09-04 00:51
door Lielle
creatief met toffee *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-09-04 17:22
door Jennygirl
Toffee op de pannekoek, tussen alfajores, of gewoon puur uit blik