Stokbrood (voorverpakt)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132059
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Stokbrood (voorverpakt)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-08-04 09:19

Altijd bij de hand voor noodgevallen: een paar voorverpakte stokbroden om zelf even af te bakken Vingers aflikken

Maar...... ik heb gemerkt dat dit soort stokbroden na een tijdje een zuurachtige geur hebben, ze ruiken niet echt lekker
Meestal zijn ze nog prima als je ze net gekocht hebt, niks aan de hand.
Maar de houdbaarheidsdatum is meestal een paar maanden, en vaak zijn ze na een maand al niet lekker meer (of ze ruiken niet goed meer).

Heeft iemand een idee waardoor dat komt en hoe het te verhelpen is ?
Ik heb stokbroden van verschillende merken geprobeerd, maar kan er niet echt een vinden dat het "mankement" niet heeft.

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-04 10:45

He bah, wat vies. Daar heb ik nooit last van. Ik bewaar ze in een donkere broodkast. Dus misschien dat het onder invloed van licht gebeurd.
Waar ik wel achter ben, is dat de meeste afbakbroden best veel vet bevatten. Daar ben ik dus helemaal niet happy mee.

shadowflower

Berichten: 5385
Geregistreerd: 09-08-04
Woonplaats: zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-04 11:57

je moet ze gewoon in de vriezer gooien zijn de heeeeel lang houdbaar

Ashleey_

Berichten: 5752
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-04 14:08

klopt..!!

de VRIEZER.. handig hoor..Haha!

bakkabouter

Berichten: 5298
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Antwerpen - Belgiƫ

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 00:46

ja dat ken ik,ze ruiken wat zurig dan,maar als je ze bakt merk je daar helemaal niks meer van,ze smaken net hetzelfde.
Zolang er geen schimmel opstaat is alles in orde Knipoog

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 00:58

Jennygirl schreef:
Waar ik wel achter ben, is dat de meeste afbakbroden best veel vet bevatten. Daar ben ik dus helemaal niet happy mee.


Ja klopt, zit in al die afbakbroodjes Scheve mond .

Jennygirl

Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 08:26

Kayla schreef:
Ja klopt, zit in al die afbakbroodjes Scheve mond .
De ciabatta van de AH heeft dit niet, en sommige witte afbakstokbroodjes zijn ook redelijk vetarm.

BloemBloem

Berichten: 16584
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 09:07

Vers vind ik toch het allerlekkerste, maar voor zondagochtend is
het natuurlijk superhandig
Heb overigens nog nooit zo'n zure geur geroken.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-04 14:44

Ik heb altijd de ciabatta uit de Aldi en heb eigenlijk ook nog nooit zo'n zurige geur geroken... En ik ruik er altijd even standaard aan om te checken of 't nog goed is.

Zou die zurige geur niet komen doordat het nog niet helemaal gebakken is en het daardoor een beetje door-rijst door de gist die erin zit??

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132059
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 31-08-04 21:18

Dat zou inderdaad best weleens kunnen, Natalie
Maar toch is het best vreemd dat het meteen na aankoop niet is en na een maand ofzo wel.
Of zou dat met het gistingsproces te maken hebben ?