Help!! witlof vraagje

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Alice

Berichten: 3136
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Doornenburg

Help!! witlof vraagje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-08-04 14:16

Ik wil een witlofsalade klaarmaken maar weet niet hoe, en van welke kant moet ik snijden? Bloos!
Afbeelding

Nieuwschierig over wat ik heb beleeft in 2 jaar Australië?
Bekijk m'n profiel!!
Of bezoek http://alice23.waarbenjij.nu


TOETJOEEE

Berichten: 437
Geregistreerd: 25-02-04
Woonplaats: Amstelveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-04 14:23

hahaha Tong uitsteken Tong uitsteken alice! Gefeliciteerd trouwens...
ga je voor je mooie haf een witlof salade maken? Tong uitsteken Haha!

Horseless

Alice

Berichten: 3136
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Doornenburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-08-04 14:26

TOETJOEEE schreef:
hahaha Tong uitsteken Tong uitsteken alice! Gefeliciteerd trouwens...
ga je voor je mooie haf een witlof salade maken? Tong uitsteken Haha!

haha, nee moet zelf ook eten Vork

Nieuwschierig over wat ik heb beleeft in 2 jaar Australië?
Bekijk m'n profiel!!
Of bezoek http://alice23.waarbenjij.nu

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-04 15:11

Vanaf het puntje, en dan richting de stronk Lachen
De middelste harde stukken haal ik er altijd even uit (die zijn zo bitter).

En voor recepten kun je even in het receptenoverzicht (sticky) kijken. Volgens mij staat daar ook iets over witlofsalade

Caye

Berichten: 7485
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 040

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-04 15:27

met een appelboortje of met een mesje. Je snijd eerst een cm er af van het stompe kantje
dan zie je een rondje staan in de witlof. daar haal je je appelboor of met een mesje snijd je dat rondje er uit. +- 2 cm stronk er uit. dat is erg bitter

witlof sla is lekker. als je ze dun snijd.
appeltje
sinaasappeltje
( tomaat.)
gewoon er in doen wat lekker is door sla
behandel het ook als normale sla. dezelfde dressing en zo
Eet smakelijk

ik heb m'n account weer uit stof gevist. .

dani1983
Berichten: 646
Geregistreerd: 04-07-04
Woonplaats: Dodewaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 02:07

Elles schreef:
Vanaf het puntje, en dan richting de stronk Lachen
De middelste harde stukken haal ik er altijd even uit (die zijn zo bitter).

sluit ik me bij aan

love of my life!

Arno24

Berichten: 1516
Geregistreerd: 31-03-03
Woonplaats: Duiven

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-04 17:43

vanaf de stronk een stukje afsnijden. Vervolgens de witlof doormidden en de middelste kegel eruit snijden. Vervolgens in reepjes snijden. Daarna cashewnootjes, tomaat en komkommer toevoegen. Eventueel wat feta-kaas.

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-04 20:09

Zo erg veel hoeft er niet afgesneden te worden hoor ! Dat is vooral iets van vroeger toen witlof nog veel bitterder was (althans het harde stuk). Volgens mij zijn de kweekmethodes de laatste jaren dusdanig verbeterd dat dit probleem eigenlijk niet meer bestaat.
Een stukje proeven is ook een optie Lachen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 420BlazeIt, connie64, eventueel, marike2907, Xhiske en 84 bezoekers