Lekkere hapjes... iemand tips?

Moderators: Nadia, Coby

 
 
Kendera

Berichten: 892
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: Schiedam

Lekkere hapjes... iemand tips?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-08-04 11:44

Er zijn hier vast wel mensen die meer lekkere hapjes weten dan dat ik op internet kan vinden Lachen

Zondag ben ik jarig, en vier ik het voor het eerst dat ik op mezelf woon... dus wil er wel iets leuks van maken... Heeft iemand tips voor lekkere eenvoudige hapjes?

Ingewikkelder mag ook wel, maar dan moet ik het wel al Zaterdag klaar kunnen maken Lachen

Alvast bedankt!! OK dan!

(en ja, ik kan ook op een kookforum rondvragen...maar ik ben benieuwd of er hier geen kookkunstmensjes zijn Haha!)

"Liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven anders wordt t niks"

http://www.vanesjuh.nl is online!


Imker

Berichten: 17287
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-04 11:46

De laatste tijd maak ik veel sushi, geweldig lekker en heeeeel simpel te maken!

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 94954
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-04 11:56

Kendera schreef:
........(en ja, ik kan ook op een kookforum rondvragen...maar ik ben benieuwd of er hier geen kookkunstmensjes zijn Haha!)


Sterker nog: binnen Bokt hebben we een speciaal forum, nl. Voedertijd
Ik heb je topic even hierheen verplaatst.
Bovenaan de pagina staat een topic met veel recepten, misschien kun je daar iets vinden ?

It's not easy being green *** Kermit ***

Kendera

Berichten: 892
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-08-04 11:58

Ik zag het Haha! Bedankt!!

"Liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven anders wordt t niks"

http://www.vanesjuh.nl is online!

vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-04 12:10

Cherrytomaatjes halveren, minibolletjes mozzarella halveren en met een cocktailprikkertje aan elkaar prikken (evt. een blaadje basilicum er tussen), beetje pesto of peper er over...(mag ik ook komen... )
Zalmmousse is bij ons de absolute topper!!! (Als je het recept wil moet je ff een pb-tje sturen, dan zoek ik het op)Ontbreekt op geen enkel feestje bij ons Knipoogwe hebben een schaal in de vorm van een vis waar we de mousse in klaar maken dus dan ligt er een leuk roze zalmvisje op een platte schaal...
Je kan ook flensje maken en ze met van alles en nog wat vullen, in de koelkast leggen en dan in plakjes snijden. (wij vullen de flensjes vaak met zalm)
Dadels met mon chou pak dadels kopen, paar pakjes mon chou (franse kaas), dadels open snijden en met een mesje ofzo wat mon chou er in
Galia meloen met rauwe ham (veel cocktailprikkertjes kopen maar... )
Als ik nog meer ideeen krijg zet ik ze er wel bij...

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-04 12:52

Komkommer in plakjes snijden en er een dun laagje boursin op smeren Vork Erg lekker vind ik zelf

Het leven is een gebakje!

Saskia008

Berichten: 1735
Geregistreerd: 02-11-03
Woonplaats: zuidlaren

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-04 13:07

boterhamworst om augurk rollen *LOL*
heerlijk!!! Vingers aflikken

De vogeltjes doen het......... de bijtjes doen het...... zullen wij het ook doen?!
nee joh gekkie, wij kunnen toch niet vliegen!! Bloos

vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-04 18:51

Stukjes bieslookstengel met boursin is ook lekker... of zelfgemaakte kaasvlinderkoekjes (bladerdeeg, boter, geraspte kaas en kruiden voor nodig)

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-04 22:12

stukjes bieslookstengel met boursin? hoe doe je dat dan ? De combi kan ik me wel voorstellen trouwens

vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-04 06:59

Een groot deel van een bieslookstengel heeft een beetje een uitholling zeg maar... dus je snijdt de stengel in stukjes, vult die holling met behulp van een klein mesje met boursin en legt de stukjes gevulde bieslook op hun ruggetje op een bordje Haha! Vingers aflikken

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-04 19:46

Welke kabouters huur je hier voor in ? Haha! Lachen Ik heb even een routeplanner naar kabouterland uitgeprint, maar na "bij de derde paddestoel linksaf" ben ik de weg kwijt geraakt haha.

De bieslooksprieten die binnen groeien hebben een diameter van amper 1 milimeter. Die van buiten zijn welliswaar wat dikker onderaan, maar zodra ze richting 4 mm. gaan worden ze toch al wel wat taaiig !

Caye

Berichten: 7485
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 040

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-04 20:40

lageveld schreef:
Welke kabouters huur je hier voor in ? Haha! Lachen Ik heb even een routeplanner naar kabouterland uitgeprint, maar na "bij de derde paddestoel linksaf" ben ik de weg kwijt geraakt haha.

De bieslooksprieten die binnen groeien hebben een diameter van amper 1 milimeter. Die van buiten zijn welliswaar wat dikker onderaan, maar zodra ze richting 4 mm. gaan worden ze toch al wel wat taaiig !


hiohihihi ik vroeg het me ook al af.. bedoel je niet selderij?

ik heb m'n account weer uit stof gevist. .

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-04 22:27

Lageveld: *LOL*
Ik zou ook voor de selderij gaan, is een super combi. Overigens is selderij ook te vullen met pindakaas en rozijntjes. Rare combi, maar erg lekker en ziet er grappig uit als je de rozijntjes erin drukt.

Wat Imker zegt, sushi, is ook lekker en makkelijk te maken, maar als je het een dag vantevoren maakt is het daarna minder lekker. En ik spreek uit ervaring (1x veel te veel gemaakt en de dag daarna het weer moeten eten...). Het ziet er wel heel leuk uit:
Afbeelding
Koop overigens wel je spullen bij de toko en niet bij de AH, scheelt je redelijk wat geld.

Deze tapenade doet het heel goed en heb je in 10 min. in elkaar geklust (met dank aan een goede vriend en goede kok Knipoog ):
www.vanderheijden.net/peter schreef:
Benodigdheden:
1 teentje knoflook
250 gr olijven zonder pit (Ik gebruik meestal twee keer zoveel groene als zwarte)
1 el kappertjes
citroensap
groene kruiden (oregano, basilicum, tijm, Italiaans)
peper
olijfolie

Bereiden:
Pel de knoflook.
Doe de olijven samen met de kappertjes in een kom/litermaat. Pers hierboven de knoflook.
Pureer het geheel. Voeg citroensap, kruiden en peper toe en staafmix nog wat meer.
Voeg nu olijfolie toe tot het geheel een smeuïge massa is.

Tips:
Varieer eens door zongedroogde tomaten of noten (cashew-, walnoten) toe te voegen.
Ansjovis kan ook maar daar moet je van houden. Let op dat het geheel niet te zout wordt.


En tonijnsalade is ook altijd lekker op een toastje:

-blikje tonijn
-mayonaise
-kruiden naar wens (dille, bieslook)
-peper, zout

Alles door elkaar roeren tot een smeuige massa ontstaat en dat op toastjes of stokbrood smeren.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 09:26

-Toastje besmeren met tappenade daarop ansjovis en een olijfje.
-Plakje ham gesmeren met roomkaas en dan oprollen.
-Augurkje in een cerverlaat plakje rollen.
-Een casino brood in de lengte laten doorsnijden dat bemeren met roomkaas en daarop zalm filet, broodplak oprollen en dunne plakjes afsnijden (brood sushi)
-Kleine taco schelpjes vullen met de tacokruiden gehakt mensel en daarop een beetje parmezaanse kaas en serveer daarbij een guacemolen dip.

Dit heb ik meestal op tafel staan, doet het altijd goed.

vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 10:46

Cayusejuhh schreef:
hiohihihi ik vroeg het me ook al af.. bedoel je niet selderij?


Whahahaaa...oeps, ja, dat bedoel ik... jemig hey... mijn Nederlands wordt steeds slechter nu ik zo goed als alleen nog maar Engels spreek Bloos! dit soort stommiteiten overkomen me steeds vaker Haha! maarre...wedden dat het me lukt om bieslook te vullen met boursin? Waar een wil is is een weg niet waar... Schijnheilig

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 11:31

*bananenchips
-->bakbananen in dunne schijfjes, frituren tot ze goudbruin zijn, laten
uitlekken op keukenpapier,bestrooien met zout

*lookbroodjes (eventueel met mozzarella en tomaat)

*minipizzatjes

*driehoekjes van feta en spinazie
-->4 velletjes brikdeeg, zakje spinazie, olijfolie, verbrokkelde stukjes
feta, gemalen komijn, eierdooier en peper... : spinazie wokken, feta
erbij voegen, rest van de ingredienten toevoegen, op brikdeeg
leggen, driekhoekje maken, bestrijken met eigeel en frituren

*tempura: gefrituurde groenten met een dipsaus

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Kendera

Berichten: 892
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-08-04 22:05

Klinkt allemaal erg goed Haha!

Thnx Haha!

"Liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven anders wordt t niks"

http://www.vanesjuh.nl is online!

Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-08-04 22:11

Frituurpan aan, bitterballen erin, 5 minuten wachten, klaar Haha!

Kendera

Berichten: 892
Geregistreerd: 25-08-03
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-08-04 07:34

haha das misschien nog wel het makkelijkst....
Maarja.. dan moet je wel een frituurpan hebben Haha!
(dat wil ik nog zo lang mogelijk uitstellen want anders word die denk ik dagelijks gebruikt....)

"Liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven anders wordt t niks"

http://www.vanesjuh.nl is online!

Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-04 08:47

Kendera schreef:
haha das misschien nog wel het makkelijkst....


Kan nog makkelijker, koop gewoon gesneden blokjes kaas, plakjes worst en nootjes Haha!
Of knikker gewoon wat bakjes salade en toastjes op tafel.

Caye

Berichten: 7485
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 040

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-04 09:47

vikki schreef:
Whahahaaa...oeps, ja, dat bedoel ik... jemig hey... mijn Nederlands wordt steeds slechter nu ik zo goed als alleen nog maar Engels spreek Bloos! dit soort stommiteiten overkomen me steeds vaker Haha! maarre...wedden dat het me lukt om bieslook te vullen met boursin? Waar een wil is is een weg niet waar... Schijnheilig


hahaha try it out!!
En laat het ons weten hoe het is.. euh.. een stengeltje vullen van 2 mm.. Haha! ok.. ik laat het jou uit rpoberen.. heb ik geen vieze vingers Schijnheilig Knipoog

ik heb m'n account weer uit stof gevist. .

Vue
Berichten: 8851
Geregistreerd: 03-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-04 10:16

kijk hier heb ik wat aan. ben ok vast aan het puzzelen om te gaan kokkerellen op mn verjaardag, maar wist ook niks leuks. ik doe ook vaak lekkere kruidige gehakt balletjes maken ofzo.

Gast546
Berichten: 15626
Geregistreerd: 15-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-04 10:22

Sigara Boregi

Pak Yufka (3 hoekig turks bladerdeeg)
Blok turkse kaas
bosje bladpeterselie
beetje melk

Met de melk maak je de deegplakjes iets vochtig (niet te nat, dan worden ze papperig) zodat het zacht blijft.
Prak de kaas en hak de peterselie en hussel dit door elkaar.
Leg een rolletje van het mengsel in de breedte van het deegplakje, vouw de zijkanten naar binnen en rol het dan op naar de punt toe.
Plak het uiteinde vast met iets melk.
De rolletjes moeten daarna een par minuten in de frituurpan, als ze goudbruin zijn zijn ze klaar.
Even laten uitlekken en warm serveren.

Quarterh0rse

Berichten: 8489
Geregistreerd: 22-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-04 23:06

gewoon voor tussendoor:

* salami om een augurk rollen
* toastjes met boursin, zalm, paling etc die laatste 2 met dillensaus Vingers aflikken
* kleine gehaktballetjes aan een prikker
* stukje kaas met daarboven een uitje aan een prikker
* als je erg op dreef ben een satestokje met daarop, stukje kaas, worst (liefst van die hele kleine knakworstjes), uitje en gewoon wat je lekker vind eraan prikken
* verder schaaltje met borrelnootjes, chips, roze koeken en noem maar op..

veel succes! OK dan!

Flutterby

Berichten: 8126
Geregistreerd: 25-09-03
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-04 12:37

bleekselderij met kaasspul erin..
Zo'n selderijgeval kopen, en dan een tubetje van die kant en klare kaas-prut Haha!
Kaas in het holle deel van de bleeksederij spuiten, heeeeerlijk Lachen
Stukjes komkommer, wortel en tomaat, al dan niet met dip
asperges in ham, ook erg lekker Lachen
Blokjes kaas, mini-augurkjes (grote pot, kun je bijna twee verjaardagen mee doen, voor 1.49 euro Haha! )
Kabanossi-worstjes, een soort van kleien salami-worstje szijn dat. Ze zijn te koop bij de Aldi.
toastjes of crackertjes, slaat altijd aan Lachen

Sunny-power tussen de paarden
dressuur L1, springen B & SGW B


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: mokkaboon, MoSt81, Nannetje7, Nico_lette, sanneveenma, xLoki, xRaisin en 64 bezoekers