voor 4 personen Ingredienten 225g macaroni 175g geraspte vegetarische kaas 100g geraspte parmezaanse kaas 4 el vers wit broodkruim 1 el fijngehakte basilicum 1 el boter of magerine TOMATENSAUS: 1 el olijfolie 1 sjalotje, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst 450g blokjes tomaat uit blik 1 el fijngehakt basilicum zout en peper
bereiding 1) voor de tomatensaus: verhit de olie in en pan en bak de sjalotjes en het knoflook 1 minuut. Voeg de tomaten, het basilicum en zout en peper naar smaak toe en roerbak alles 10 minuten op middelhoog vuur.
2) kook intussen de macaroni in een pan kokend water met zout in 8 minuten. (beet gaar) giet af.
3) Meng de twee soorten kaas.
4) vet een diepe, ovenvaste schaal in. Schep een derde van de tomatensaus in de schaal, daarop een derde van de macaroni en dan een derde kaas. Strooi er zout en peper over. Herhaal deze lagen nog 2 keer.
5)Meng het broodkruim en het basilicum en strooi het over de macaronischotel. Verdeel klontjes boter of margarine over de bovenkant. Bak de schotel 25 minuten in een voorverwarnde oven op 190°c, of tot de schotel goudbruin is met de kaas is gesmolten.
Ik heb het al 2 keer gegeten (mijn moeder had het gemaakt ) en vind het echt heel lekker dus is het proberen waard
[/i]
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 24-08-04 23:19
Wat moet ik me voorstellen bij vegetarische kaas? Klinkt verder lekker, trouwens
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 25-08-04 09:11
Vegetarische kaas is denk ik kaas gemaakt zonder het stremsel uit de kalvermaag...
Tessake
Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)
Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 11:47
ja kan ook gewone gebruiken hoor voor als je toch gewoon vlees eet.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 25-08-04 13:16
Tessake, als je 't echt doet om 't vegetarisch te hebben die vegetarische kaas, dan moet je de parmezaanse kaas wel schrappen want die is van gewoon stremsel gemaakt...
Tessake
Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)
Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-04 13:26
ik heb het van een vege kookboek en die permezaanse kaas die ik verleden keer had gekocht had geen stremsels ben alleen het merk vergeten