Macaronischotel met kaas en tomaten (vegetarisch)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Tessake

Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Macaronischotel met kaas en tomaten (vegetarisch)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-08-04 15:52

voor 4 personen
Ingredienten
225g macaroni
175g geraspte vegetarische kaas
100g geraspte parmezaanse kaas
4 el vers wit broodkruim
1 el fijngehakte basilicum
1 el boter of magerine
TOMATENSAUS:
1 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
450g blokjes tomaat uit blik
1 el fijngehakt basilicum
zout en peper

bereiding
1) voor de tomatensaus: verhit de olie in en pan en bak de sjalotjes en het knoflook 1 minuut. Voeg de tomaten, het basilicum en zout en peper
naar smaak toe en roerbak alles 10 minuten op middelhoog vuur.

2) kook intussen de macaroni in een pan kokend water met zout in 8 minuten. (beet gaar) giet af.

3) Meng de twee soorten kaas.

4) vet een diepe, ovenvaste schaal in. Schep een derde van de tomatensaus in de schaal, daarop een derde van de macaroni en dan een derde kaas. Strooi er zout en peper over. Herhaal deze lagen nog 2 keer.

5)Meng het broodkruim en het basilicum en strooi het over de macaronischotel. Verdeel klontjes boter of margarine over de bovenkant. Bak de schotel 25 minuten in een voorverwarnde oven op 190°c, of tot de schotel goudbruin is met de kaas is gesmolten.


Ik heb het al 2 keer gegeten (mijn moeder had het gemaakt Tong uitsteken ) en vind het echt heel lekker Vingers aflikken dus is het proberen waard Knipoog

[/i]

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-04 23:19

Wat moet ik me voorstellen bij vegetarische kaas? Verward
Klinkt verder lekker, trouwens Lachen

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 09:11

Vegetarische kaas is denk ik kaas gemaakt zonder het stremsel uit de kalvermaag...

Tessake

Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-08-04 11:47

ja kan ook gewone gebruiken hoor voor als je toch gewoon vlees eet.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 13:16

Tessake, als je 't echt doet om 't vegetarisch te hebben die vegetarische kaas, dan moet je de parmezaanse kaas wel schrappen want die is van gewoon stremsel gemaakt...

Tessake

Berichten: 4721
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 25-08-04 13:26

ik heb het van een vege kookboek en die permezaanse kaas die ik verleden keer had gekocht had geen stremsels ben alleen het merk vergeten Frusty