met broodverbeteraar van de boerenbond, Welkoop, die groene verpakking, krijg je een heel goed resultaat. Vijf kleine schepjes op 500gr. meel. Als je het brood voor de laatste rijzing eruithaalt, ff doorkneed, op ingevetbakblik van de oven legt , 50 minuten laten rijzen op 50 graden en dan 1 uur afbakt op 180 hetelucht-200 gewone oven, krijg je een heerlijk (ambachtelijk haha) brood.
tip voor degenen die dicht bij duitsland wonen bij de LIDL en ALDI complete broodmix 1 kilo, verschillende smaken, oa zonnebloempitten, vital, mehrkorn, etc, voor 0.79 cent heb je 2 broden. Moet je eens vergelijken met de kant- en klare mix van koopmans. Deze mixen zijn echt goed, en kan je ook heeeeeerlijk combineren.
tip. maak eens een karrewiel van bijv. meergranen, verdeel voor de 2 de rijzing het deeg in 8 gelijke porties, maak er bolletjes van, een in het midden, de rest eromheen met kleine tussenruimte, bestijk ze met water (knapperig korstje) en bestrooi ze dan met mengsel van zonnebloem en pijnboompitten. Oven instellen op 50 graden, ongeveer 50 minuten laten rijzen, dan 10 minuten bakken op 200-220 graden (afh. van oventype) dan terug naar 180-200 graden, 20 minuten. succes verzekerd!!! leeft bij ons niet zo lang helaas.