Dit recept voor pastasalade vond ik op lifeandcooking.nl:
150 gram pasta 150 gram Iglo tuinerwten 100 gram zongedroogde tomaatjes 150 gram olijven 1 bosje lente-uitjes 200 gram salami (in dikke plakken gesneden) 1 eetlepel pesto 3 eetlepel olijfolie extra vergine 1 eetlepel citroensap of balsamicoazijn zout & peper
bereidingswijze: Kook de pasta met een scheut olie en zout volgens de gebruiksaanwijzing en spoel het koud met water. Kook de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing en spoel ze koud met water. Snijd de tomaten in stukjes en de olijven in ringetjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd de salami in stukjes. Meng in een kommetje de pesto, olie en citroensap door elkaar. Meng in een grote kom de pasta met de erwten, salami, tomaat, olijven, lente-uitjes en dressing door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Garneer de pastasalade met basilicum en serveer er brood bij.
Ik heb knoflookolijven gebruikt (in olijfolie, waar ik wat van door de dressing heb gegooid), doperwten (potje van Hak), iets minder salami en heb er wat feta doorgekruimeld. Het staat nu in de koelkast, maar heb stiekem alvast wat geproefd en smaakt erg goed .
Ik doe altijd van die fusilli pasta met zongedroogde tomaatjes (op olie), olijfjes, rode ui, rode paprika, zout, peper. Voor mn vriend doe ik er een blikje tonijn doorheen (dat hoort eigenlijk, maar ik ben vega). Hierover doe ik een dressing van: balsamico azijn/olijfolie/mosterd. En ik strooi er een hand versgeroosterde pijnboompitjes over. Het lekkerste is als ie even een paar uurtjes in de koelkast heeft gestaan.
We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS. Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken? www.coachworld.nl