Dit recept voor pastasalade vond ik op lifeandcooking.nl:
150 gram pasta 150 gram Iglo tuinerwten 100 gram zongedroogde tomaatjes 150 gram olijven 1 bosje lente-uitjes 200 gram salami (in dikke plakken gesneden) 1 eetlepel pesto 3 eetlepel olijfolie extra vergine 1 eetlepel citroensap of balsamicoazijn zout & peper
bereidingswijze: Kook de pasta met een scheut olie en zout volgens de gebruiksaanwijzing en spoel het koud met water. Kook de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing en spoel ze koud met water. Snijd de tomaten in stukjes en de olijven in ringetjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd de salami in stukjes. Meng in een kommetje de pesto, olie en citroensap door elkaar. Meng in een grote kom de pasta met de erwten, salami, tomaat, olijven, lente-uitjes en dressing door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper. Garneer de pastasalade met basilicum en serveer er brood bij.
Ik heb knoflookolijven gebruikt (in olijfolie, waar ik wat van door de dressing heb gegooid), doperwten (potje van Hak), iets minder salami en heb er wat feta doorgekruimeld. Het staat nu in de koelkast, maar heb stiekem alvast wat geproefd en smaakt erg goed .
We eten het straks met notenciabatta .
_Priscill_
Berichten: 5715
Geregistreerd: 04-07-03
Woonplaats: hengelo
Geplaatst: 07-08-04 16:28
Lijkt me heerlijk. Zal het recept eens aan me moeder geven.
Kayla
Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen
Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-04 16:30
Ik heb trouwens fusilli tricolore gebruikt .
yvetje
Berichten: 2012
Geregistreerd: 20-11-02
Woonplaats: Groningen
Geplaatst: 07-08-04 16:41
hmm, ik ga hem binnenkort ook een keer maken denk ik! Ik heb me te barsten gegeten in de pastasalade op vakantie Heerlijk!
Anoniem
Geplaatst: 07-08-04 17:59
klinkt erg smakelijk,ga hem zeker eens proberen!
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 07-08-04 19:58
Klinkt heerlijk...ik ga alleen denk ik de salami schrappen en vervangen door parmaham of gewone ham
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 07-08-04 20:34
Is dat die salade van "..... 's favoriet" of zo? Weet zo niet meer hoe die heet, maar het was een recept van iemand die er altijd mee scoort?
Kayla
Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen
Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-04 20:59
Elles schreef:
Is dat die salade van "..... 's favoriet" of zo? Weet zo niet meer hoe die heet, maar het was een recept van iemand die er altijd mee scoort?
Heb geen idee waar je het over hebt, ik heb hem van life&cooking .
Hermelijn
Berichten: 6664
Geregistreerd: 05-05-02
Woonplaats: Maastricht
Geplaatst: 08-08-04 15:36
Ik heb dus echt nog nooit een lekkere pastasalade gegeten. Weet niet waar het aan ligt. Misschien doet m'n moeder iets fout
Elles
Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland
Geplaatst: 08-08-04 15:54
_Scarlet_ schreef:
Ik heb dus echt nog nooit een lekkere pastasalade gegeten. Weet niet waar het aan ligt. Misschien doet m'n moeder iets fout
Probeer deze dan eens? En dan lekker zelf doen....
Hermelijn
Berichten: 6664
Geregistreerd: 05-05-02
Woonplaats: Maastricht
Geplaatst: 08-08-04 21:40
Elles schreef:
Probeer deze dan eens? En dan lekker zelf doen....
Zal ik ook nog wel eens gaan doen Ooit
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 09-08-04 19:38
Ik doe altijd van die fusilli pasta met zongedroogde tomaatjes (op olie), olijfjes, rode ui, rode paprika, zout, peper. Voor mn vriend doe ik er een blikje tonijn doorheen (dat hoort eigenlijk, maar ik ben vega). Hierover doe ik een dressing van: balsamico azijn/olijfolie/mosterd. En ik strooi er een hand versgeroosterde pijnboompitjes over. Het lekkerste is als ie even een paar uurtjes in de koelkast heeft gestaan.