Vis is duur... maar wél lekker!

Moderators: Nadia, Coby

 
 
Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Vis is duur... maar wél lekker!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-04 18:57

"De vetste vis is magerder dan het magerste vlees" heb ik wel eens iemand horen zeggen. Oké, we gaan weer wat meer vis eten Haha!
De lekkerste vind ik zeewolf en tilapiafilet. Zijn allebei stevig, valt niet zo uit elkaar. Zalm is natuurlijk altijd goed. Meestal alleen een beetje peper en zout erover en even bakken of stomen. 't Is alleen jammer dat het zo takke-duur is... Scheve mond

Welke vinden jullie het lekkerst? En hoe maak je het dan klaar?


ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 20:10

Tongetjes zijn ook lekker,
gebakken met een sausje of met wat gebakken fruit, of gestoomde rolletjes om een stukje zalm.

En kibbeling met veel bearnaise saus is ook niet te versmaden.

tije

Berichten: 1546
Geregistreerd: 21-08-02
Woonplaats: randje utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 20:16

kibbeling zalm paling lekker hoor Vork

The day that we first met , the angels whispered: Perfect
-http://www.stalvandekooidijk.nl

Itsme86

Berichten: 767
Geregistreerd: 12-07-04
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 20:37

Heb je misschien geen Lidl in de buurt? Daar verkopen ze in de diepvries 2 stukken zalm voor 2 of 3 euro ofzo.. Met wat kruiden in aluminiumfolie in de oven gooien, zo klaar! En superlekker...

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-04 20:56

Elles schreef:
"De vetste vis is magerder dan het magerste vlees" heb ik wel eens iemand horen zeggen.


Mwah dat is niet helemaal waar, paling is echt heel vet hoor, maar het soort vet is gezonder, ze schijnen er trouwens wel allemaal zooi in te spuiten Scheve mond .

Ik vind vis trouwens niet lekker Clown .

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-04 09:08

Kabeljauwfilets met spinazie of een prei-roomsausje...
Gerookte zalm
Tonijn

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-04 09:25

Natalie schreef:
Kabeljauwfilets met spinazie of een prei-roomsausje...
*kwijl* Haal je dat sausje uit een pakje, of maak je die zelf? En als je het zelf maakt: hoe dan?

Wuis

Berichten: 23932
Geregistreerd: 09-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-04 10:34

Ik lust alles vis. Vork

Gisteren aten we zalm uit de over, van die grote ronde stukken. Er zaten heel veel graten in dat was wat minder. Scheve mond

Qweeny

Berichten: 557
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-04 11:00

Kabelauw filet en zalm Tong uitsteken

_______.·:*´¨`*:·.YaLNiZKuRT.·:*´¨`*:·._________

xSemmiex

Berichten: 10417
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-04 15:34

vis is vies Tong uitsteken

The journey of a thousand miles begins with a single step.

Qweeny

Berichten: 557
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-04 16:35

Je weet niet wat je mist.

_______.·:*´¨`*:·.YaLNiZKuRT.·:*´¨`*:·._________

xSemmiex

Berichten: 10417
Geregistreerd: 25-04-04
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-04 18:04

hahaha het ziet er vieeeeees uit *mist kotssmiley'*

The journey of a thousand miles begins with a single step.

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-04 18:51

Elles schreef:
*kwijl* Haal je dat sausje uit een pakje, of maak je die zelf? En als je het zelf maakt: hoe dan?


Sausjes maak ik altijd zelf... ben absoluut geen pakjessauzenmens Haha!

Ik maak het maar heel simpel hoor, maar 't is wel erg lekker (vind ik zelf dan Haha!).
Je neemt prei, en je snijdt die in stukjes. Dan doe je een klont boter in een pan, zet die op een hoog vuur en als de boter goed gesmolten is doe je de prei erbij... Laat heel eventjes op hoog vuur staan tot de prei een beetje gefruit is en dan zet je het vuur lager... Zo laat je de prei eventjes opstaan, tot ie wat gaarder is.
Zet je vuur terug een beetje hoger en dan giet je melk bij de prei. Vanaf het moment dat de melk gekookt heeft zet je het op een klein vuurtje en laat je het wat inkoken... Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
En als laatste bind je de saus met een beetje maïzena (maïzena vooraf oplossen in een klein beetje melk of water).
Et voila, saus gereed.

(Je kan de saus ook maken door eerst een witte roux te maken (boter, bloem, melk), maar die vind ik dan niet zo geslaagd omdat de smaken van de prei er dan niet zo inzitten dan wanneer je het doet zoals hierboven.)

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Preddy

Berichten: 2627
Geregistreerd: 23-05-04
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-04 09:29

Zure haring en kibbeling.. hmm

I used to be schizofrenic, but we are okay now...
Gezocht: Prins.. Paard heb ik al!

Whoever said money can't buy happiness, obviously didn't know where to buy a horse

miepmiep

Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-04 10:24

of garnalen! (al dan niet met darmkanaal Haha! )

Bellamafia
Berichten: 370
Geregistreerd: 24-06-04
Woonplaats: Somewhere over the rainbow...

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-04 20:50

wat dacht je van

Kibbeling in ravigotte sausje ...
of een lekkerbekje .. ook wel bekend als speciaaltje ...
en natuurlijk niet te vergeten de HOLLANDSE NIEUWE MET UITJES...
*LOL* *LOL* Tong uitsteken

Het zijn niet de problemen die ons het leven zo moeilijk maken .... maar de manier waarop wij tegen ze aankijken
!!!!

Carolinef

Berichten: 4939
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Sleeuwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-04 21:02

haring, gambas, paling zalm, ik lust t allemaal.

vers van de visboer is natuurlijk helemaal te gek maar bij de ALDI hebben ze diepgevroren zalmmoten, zonder graat, even op de grilplaat en hmmm zaaaalig en niet zo mega duur.

tsja als ik naar mijn favo land portugal ga, weet je dus ook wat ik steeds eet, niks geen steak etc maar vis vis en vis OK dan!

Ubie (Brusvein) Haakon (Hisco) en Indigo (Ismo) onze 3 Fjorden musketiers!!!
http://www.bokt.nl/markt/ad/17225/rober ... o-boek-pre

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-07-04 21:02

Gisteravond iets nieuws geprobeerd: zalmmoot op de "barbie", stukken paprika ernaast en daarna oppeuzelen met zelfgemaakte knoflooksaus! Haha! (Genoeg knoflook dus om 2e-graads brandwonden in je bakkes op te lopen )
Voor mij dus geen gewoon vlees meer op de bbq deze zomer... Knipoog

edit:
Citaat:
bij de ALDI hebben ze diepgevroren zalmmoten

Owww yeahhh... Cool Moet ik daar toch maar weer eens heen! Lachen

nanka

Berichten: 3373
Geregistreerd: 18-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-04 21:14

ik kom niet verder dan een vers gebakken visje zo af en toe welke ik bij de visboer haal op zaterdagmiddag.
ik wil wel meer vis gaan eten, maar tegen sommige vissen kan ik niet goed tegen...word ik ziek (zalm, paling) Ziek

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-04 09:01

Hmmm vis.
Kibbelingen, zalm, kabeljauw, garnaaltjes in knoflook.

Maar zoals haring en paling enzo brrr dat vind ik echt vies.

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-04 22:26

Pas hebben we kibbeling gekocht bij een meervalkwekerij. Ook een broodje "meerval" gaat er best in. Dus allemaal uit eigen kwekerij hier in de buurt. Smaak gaat een klein beetje richting paling.

FennekeR
Full-Time Bokker

Berichten: 6598
Geregistreerd: 09-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-04 19:07

Scholfilet met banaan in beslag en dan frituren.
Daar eet je je vingers bij op.
Maak een beslag van zelfrijzend bakmeel (vrij dik beslag).
Een scholfilet, daar een reepje banaan op, oprollen, door beslag halen en dan frituren. Mmmmm.

I haven't lost my mind, it's backed up on disk somewhere.

Geriette

Berichten: 925
Geregistreerd: 04-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-04 19:43

Ik vind Kibbeling lekker en tong, lekkerbek gaan er ook wel in

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-07-04 21:02

FennekeR schreef:
Scholfilet met banaan in beslag en dan frituren.
Daar eet je je vingers bij op.
Maak een beslag van zelfrijzend bakmeel (vrij dik beslag).
Een scholfilet, daar een reepje banaan op, oprollen, door beslag halen en dan frituren. Mmmmm.

Moet de frituurpan maar weer eens in ere herstellen, geloof ik.... Haha!

FennekeR
Full-Time Bokker

Berichten: 6598
Geregistreerd: 09-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-04 21:08

Zou ik maar doen! Haha!

I haven't lost my mind, it's backed up on disk somewhere.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 54 bezoekers