Een paar vragen over BBQ en rauw vlees

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 94815
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Een paar vragen over BBQ en rauw vlees

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-04 19:26

Zaterdag is het zover: m'n mannetje viert zijn verjaardag, en zoals het echte mannen betaamd, moet daarbij natuurlijk de BBQ aangestoken worden Cool

En daar zit meteen ook het probleem: mannen en BBQ-en Knipoog
Ze vinden het allemaal hartstikke leuk en fikkie stoken kunnen ze als de beste, maar er is er geen eentje die ook maar een korrel verstand heeft van hoe je op een verantwoorde manier rauw vlees klaarmaakt.

Om een VVV-tje (Vette Voedsel Vergifting Haha!) te voorkomen wil ik graag wat voorbereidingen treffen.
De heren willen graag mijn zelfgemaakte kipsate (*trots*) en ook heel veel "echte" braadworsten (dus niet die kant-en-klaar voorgegaarde dingen uit de supermarkt).
Beide vleessoorten zijn nogal risicovol als ze niet goed gaar worden.

Voor de kipsate denk ik wel een oplossing te weten: kleine stukjes marineren zodat het bijna onmogelijk is dat de kip niet goed gaar wordt.
Maar wat doen we met de braadworsten ?
Eerst voorkoken oid. ?
Alle tips zijn welkom !

It's not easy being green *** Kermit ***


Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 19:48

Is het voorkoken van worst niet de simpelste methode? Dan hoef je je niet druk meer te maken dat ze niet helemaal gaar worden.

En anders kan je proberen een cursus BBQ-en bij de vader van Laui los te peuteren Schijnheilig Ik ben nog steeds diep onder de indruk Haha!

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

BloemBloem

Berichten: 13203
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 20:40

Idd de worsten kan je eerst koken. Het ziet er dan alleen heel
vies uit! Succes, en hou een brandblusser bij de hand Haha!

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 20:50

Kip kun je heel goed voorkoken, maar worst ook prima. Lijkt me ook de gemakkelijkste oplossing... Van marineren (van de kip) ben ik zelf geen voorstander, ik heb hier van die pietlutten zitten die het dan niet meer lusten Scheve mond En verder zou ik zelf met brandblusser naast de BBQ gaan zitten Schijnheilig

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.

Scum

Berichten: 31970
Geregistreerd: 11-08-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-04 21:15

Het schijnt dat verbrand vlees zo mogelijk nog schadelijker is dan rauw vlees. Passen jullie daar dan ook mee op?

Boyke & Hummer :)

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-04 12:40

Het vlees lang genoeg op de BBQ laten liggen... dus het gene het minst snel gaar is het eerst op de BBQ doen...
Als je verschillende hoogtes hebt voorkom je het aanbranden ook... Je begint het kortst op het vuur om het vlees dicht te schroeien en dan zet je het vlees hoger zodat het verder kan garen...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Sylvia

Berichten: 28725
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-04 01:11

Scum schreef:
Het schijnt dat verbrand vlees zo mogelijk nog schadelijker is dan rauw vlees. Passen jullie daar dan ook mee op?


Ivm de roetvorming op het vlees, alleen de echt zwarte stukken kúnnen schadelijk zijn.

Spoiler:
Hier moet een nieuw onderschrift komen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: laura22, maatje987, melody7, MyrtheJ, xRoosje en 53 bezoekers