Zaterdag is het zover: m'n mannetje viert zijn verjaardag, en zoals het echte mannen betaamd, moet daarbij natuurlijk de BBQ aangestoken worden
En daar zit meteen ook het probleem: mannen en BBQ-en Ze vinden het allemaal hartstikke leuk en fikkie stoken kunnen ze als de beste, maar er is er geen eentje die ook maar een korrel verstand heeft van hoe je op een verantwoorde manier rauw vlees klaarmaakt.
Om een VVV-tje (Vette Voedsel Vergifting ) te voorkomen wil ik graag wat voorbereidingen treffen. De heren willen graag mijn zelfgemaakte kipsate (*trots*) en ook heel veel "echte" braadworsten (dus niet die kant-en-klaar voorgegaarde dingen uit de supermarkt). Beide vleessoorten zijn nogal risicovol als ze niet goed gaar worden.
Voor de kipsate denk ik wel een oplossing te weten: kleine stukjes marineren zodat het bijna onmogelijk is dat de kip niet goed gaar wordt. Maar wat doen we met de braadworsten ? Eerst voorkoken oid. ? Alle tips zijn welkom !
Jantien
Berichten: 6469
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Zweden
Geplaatst: 14-07-04 20:48
Is het voorkoken van worst niet de simpelste methode? Dan hoef je je niet druk meer te maken dat ze niet helemaal gaar worden.
En anders kan je proberen een cursus BBQ-en bij de vader van Laui los te peuteren Ik ben nog steeds diep onder de indruk
BloemBloem
Berichten: 16583
Geregistreerd: 21-05-03
Geplaatst: 14-07-04 21:40
Idd de worsten kan je eerst koken. Het ziet er dan alleen heel vies uit! Succes, en hou een brandblusser bij de hand
Sylvia
Berichten: 28818
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Posterholt
Geplaatst: 14-07-04 21:50
Kip kun je heel goed voorkoken, maar worst ook prima. Lijkt me ook de gemakkelijkste oplossing... Van marineren (van de kip) ben ik zelf geen voorstander, ik heb hier van die pietlutten zitten die het dan niet meer lusten En verder zou ik zelf met brandblusser naast de BBQ gaan zitten
Scum
Berichten: 33099
Geregistreerd: 11-08-03
Geplaatst: 14-07-04 22:15
Het schijnt dat verbrand vlees zo mogelijk nog schadelijker is dan rauw vlees. Passen jullie daar dan ook mee op?
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 15-07-04 13:40
Het vlees lang genoeg op de BBQ laten liggen... dus het gene het minst snel gaar is het eerst op de BBQ doen... Als je verschillende hoogtes hebt voorkom je het aanbranden ook... Je begint het kortst op het vuur om het vlees dicht te schroeien en dan zet je het vlees hoger zodat het verder kan garen...
Sylvia
Berichten: 28818
Geregistreerd: 22-07-03
Woonplaats: Posterholt
Geplaatst: 17-07-04 02:11
Scum schreef:
Het schijnt dat verbrand vlees zo mogelijk nog schadelijker is dan rauw vlees. Passen jullie daar dan ook mee op?
Ivm de roetvorming op het vlees, alleen de echt zwarte stukken kĂșnnen schadelijk zijn.