Kan iemand koe loe kai maken?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Saar4
Berichten: 2180
Geregistreerd: 26-11-02

Kan iemand koe loe kai maken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-04 15:44

Kan iemand hier zelf koe loe kai maken? Hoe doe je dat? Ik kan er maar geen recept van vinden.


Barb

Berichten: 11701
Geregistreerd: 24-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-04 20:41

koe loe watte? Verward

Jaike G. SPORT Z1+6 / Edou fan 'e Boppelannen SPORT Z2+0/ Tsjikke / Blossem

Bestel uw stickers, naambordjes en bedrukte kleding bij www.horseprint.nl

Kytha

Berichten: 14944
Geregistreerd: 23-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-04 20:57

Barb schreef:
koe loe watte? Verward


inderdaad.. wat is koe loe kai ? Verward

Wie steeds achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de stront

Saar4
Berichten: 2180
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-04 20:59

Dat is een van de bekendste gerechten van de chinees Haha!
Kip in een krokant jasje in zoetzure saus.

wennie

Berichten: 2758
Geregistreerd: 14-10-01
Woonplaats: Hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-04 21:01

Ko lo yuk?? bedoel je dat? (kan verkeerd geschreven zijn Bloos)

17 mensen vinden dit leuk

Karin

Berichten: 61661
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-04 21:07

Ku lo yuk is varkensvlees in zoetzure saus, geen kip. Maar je zou het evt. ook met kip kunnen maken natuurlijk. Knipoog

Volgens Google bestaat ku lo kai ook, maar daar kan ik geen recepten van vinden.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 95063
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-05-04 21:47

Ku lo Kai is inderdaad de kipvariant van Ku lo Yuk
Je snijdt kipfilet in dobbelsteentjes (niet te groot, anders worden ze niet goed gaar).
De dobbelsteentjes haal je door een prutje van ei, bloem, een beetje peper en zout en een klein beetje kerriepoeder.
Dan frituren in wat zonnebloemolie, en klaar is Saar Haha!
Wel wat zoetzure saus erover doen !

Je kunt overigens ook kant en klaar-pakketjes kopen, volgens mij zijn die van Conimex (gele pakjes).
Daar zit de rijst, saus en het bloemmengsel al in, je hoeft alleen nog maar kip toe te voegen.

It's not easy being green *** Kermit ***

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 10:02

Oscar schreef:
Ku lo Kai is inderdaad de kipvariant van Ku lo Yuk
Je snijdt kipfilet in dobbelsteentjes (niet te groot, anders worden ze niet goed gaar).
De dobbelsteentjes haal je door een prutje van ei, bloem, een beetje peper en zout en een klein beetje kerriepoeder.
Dan frituren in wat zonnebloemolie, en klaar is Saar Haha!
Wel wat zoetzure saus erover doen !

Je kunt overigens ook kant en klaar-pakketjes kopen, volgens mij zijn die van Conimex (gele pakjes).
Daar zit de rijst, saus en het bloemmengsel al in, je hoeft alleen nog maar kip toe te voegen.

Goeie, Oscar!
Thom is helemaal wijs van die balletjes, als ik die kant-en-klare doosjes niet kan krijgen, moet het met jouw recept ook wel lukken
(sja, de liefde van de man gaat nog altijd door z'n maag.... Tong uitsteken)

Kytha

Berichten: 14944
Geregistreerd: 23-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-04 16:45

ooohw dat, dat is wel erg lekker inderdaad Vingers aflikken

Wie steeds achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd door de stront

Saar4
Berichten: 2180
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-04 16:51

Oscar schreef:
Citaat:
De dobbelsteentjes haal je door een prutje van ei, bloem, een beetje peper en zout en een klein beetje kerriepoeder.
Dan frituren in wat zonnebloemolie, en klaar is Saar


inderdaad! Maak je de saus zelf of haal je die kant en klaar?

Conimex is wel handig, maar home-made is toch vaak net wat lekkerder Haha!

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-04 09:13

Die saus kun je zelf wel maken; basis tomatensausje met ananassap, gembersiroop, klutsje azijn en wat suiker. Ik heb er geen recept voor, doe het altijd op de gok en proef wat er nog bij moet. En dan als de saus klaar is wat stukjes (klein!) ananas, augurk en gember erin doen. Yummie!

Saar4
Berichten: 2180
Geregistreerd: 26-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-04 11:55

Oké, bedankt! Ik ga van de week maar eens een poging doen om iets eetbaars te brouwen Knipoog


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Jenny21 en 17 bezoekers