Wie weet er nog lekkere echt hollandse gerechten?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
FennekeR
Full-Time Bokker

Berichten: 6598
Geregistreerd: 09-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-04 10:26

Wij eten daar appelcompote of appel/abrikozencompote van Hak bij (er zitten ook appels in de jachtschotel en wij vinden daar bv sla of een andere groente niet lekker bij smaken... maar wie weet een ander wel!).

Kimmes

Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-04 11:44

Oke.
Het klinkt heerlijk Vingers aflikken

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-04 12:50

Echt Hollandsch eten.. Tong uitsteken Je moet wel even in het buitenland gezeten hebben om dat echt te kunnen waarderen:

1) Bakbokking (zou ik een moord voor doen)
2) Poffertjes (veel meer de laatste tijd)
3) Wortelstamp (eten wij dus vaak)
4) Nieuwe haring (idem)
5) Gerookte Paling
6) Aardappelkroketten
7) Balkenbrei
8) Nederlandse Zult
9) Snijlever voor op het brood Vork Vingers aflikken
10) Schelvislever op een toastje
11) Selderijsalade
12) Bruine Bonensoep (met veel nootmuskaat Vingers aflikken )
13) Verse Worst
etc etc etc

En van de moderne keuken (maar ook heel specifiek Nederlandsch)
1) Frikandel Speciaal
2) Nederlandse Babi Pangang (probeer die maar eens buiten NL te krijgen)
3) Nederlands Broodje Shoarma (idem dito)
4) Frietje Saté
5) Een vleeschkroket

Caballo

Berichten: 1160
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-04 20:39

joostvangestel schreef:
Echt Hollandsch eten.. Tong uitsteken Je moet wel even in het buitenland gezeten hebben om dat echt te kunnen waarderen:


Yep, kan ik ook over meepraten
Zo zou ik dolgraag eens Jan in de Zak eten met warme stroop Vingers aflikken Ook zo'n puur Hollands iets. Ik weet alleen niet hoe ik het moet maken...
En waar ik ook een moord voor zou doen, is gele vla...

Oregon
Berichten: 1007
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-04 10:35

Blote kinderbilletjes in het gras Verward wist niet dat het zo genoemd werd maar vind het heerlijk!!!!!!!! Vingers aflikken
aardappels koken
rookworst warm maken en in plakjes snijden
1 pot witte bonen (hak) uit laten lekken en opwarmen
1 pak snijbonen (diepvries) met wat zout koken
alles doorelkaar doen en mosterd erdoor

Vooral in de winter erg lekker!!!!! *LOL*

Oregon
Berichten: 1007
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-04 10:36

sorry, eerst natuurlijk de witte bonen opwarmen en dan uit laten lekken.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-04 10:36

Mosterdsoep! Vingers aflikken

BINCA
Berichten: 5
Geregistreerd: 25-05-04
Woonplaats: Noordwijkerhout

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-04 11:46

Wat dachten jullie van kroten(bietjes) en gekookte andijvie.
En een kroket,frikandel is ook wel echt iets voor Nederland.
En als toetje griesmeelpudding en rijstebrei of vlaflip en hopjesvla.
En spruitjes.

Oregon
Berichten: 1007
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-04 13:40

jaaah!!!!! griesmeelpudding en rijstepap!!!!