Wij eten daar appelcompote of appel/abrikozencompote van Hak bij (er zitten ook appels in de jachtschotel en wij vinden daar bv sla of een andere groente niet lekker bij smaken... maar wie weet een ander wel!).
Kimmes
Berichten: 12818
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer
Geplaatst: 09-06-04 11:44
Oke. Het klinkt heerlijk
joostvangestel
Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!
Geplaatst: 14-06-04 12:50
Echt Hollandsch eten.. Je moet wel even in het buitenland gezeten hebben om dat echt te kunnen waarderen:
1) Bakbokking (zou ik een moord voor doen) 2) Poffertjes (veel meer de laatste tijd) 3) Wortelstamp (eten wij dus vaak) 4) Nieuwe haring (idem) 5) Gerookte Paling 6) Aardappelkroketten 7) Balkenbrei 8) Nederlandse Zult 9) Snijlever voor op het brood 10) Schelvislever op een toastje 11) Selderijsalade 12) Bruine Bonensoep (met veel nootmuskaat ) 13) Verse Worst etc etc etc
Echt Hollandsch eten.. Je moet wel even in het buitenland gezeten hebben om dat echt te kunnen waarderen:
Yep, kan ik ook over meepraten Zo zou ik dolgraag eens Jan in de Zak eten met warme stroop Ook zo'n puur Hollands iets. Ik weet alleen niet hoe ik het moet maken... En waar ik ook een moord voor zou doen, is gele vla...
Oregon
Berichten: 1007
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Lelystad
Geplaatst: 15-06-04 10:35
Blote kinderbilletjes in het gras wist niet dat het zo genoemd werd maar vind het heerlijk!!!!!!!! aardappels koken rookworst warm maken en in plakjes snijden 1 pot witte bonen (hak) uit laten lekken en opwarmen 1 pak snijbonen (diepvries) met wat zout koken alles doorelkaar doen en mosterd erdoor
Vooral in de winter erg lekker!!!!!
Oregon
Berichten: 1007
Geregistreerd: 01-06-04
Woonplaats: Lelystad
Geplaatst: 15-06-04 10:36
sorry, eerst natuurlijk de witte bonen opwarmen en dan uit laten lekken.
Cassidy
Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend
Geplaatst: 15-06-04 10:36
Mosterdsoep!
BINCA
Berichten: 5
Geregistreerd: 25-05-04
Woonplaats: Noordwijkerhout
Geplaatst: 15-06-04 11:46
Wat dachten jullie van kroten(bietjes) en gekookte andijvie. En een kroket,frikandel is ook wel echt iets voor Nederland. En als toetje griesmeelpudding en rijstebrei of vlaflip en hopjesvla. En spruitjes.