Wie weet er nog lekkere echt hollandse gerechten?

Moderators: Nadia, Coby

 
 
_DuN_

Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren

Wie weet er nog lekkere echt hollandse gerechten?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-04 18:26

Zoals hutspot, andijvie stampot, boerenkool stampot etc. zie weet er de lekkerste resepten van de hollandse potten? ben errug benieuwd of er nog lekkere recepten heb.

A trip down memory lane...I'm a Bokted One! Knipoog
~* Backstreet's back again! *~


_DuN_

Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-04 21:09

Hutspot en boerenkool heb ik gevonden alleen geen andijvie stampot... ben namelijk een "www.bokt.nl kookboek" in elkaar aan t flansen Haha! vandaar dat ik zo aan t rond neuzen ben!

A trip down memory lane...I'm a Bokted One! Knipoog
~* Backstreet's back again! *~

Gast2602
Berichten: 6797
Geregistreerd: 04-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-04 23:45

hete bliksem, bietjesstamppot.....

Sonja_vR
Berichten: 22488
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-04 02:13

mmm i love andijvie stam
aardappels koken en puree van maken
een flinke krop LICHT groene andijvie in fijne reepjes snijden
de andijvie bij de puree doen en dan een scheutje azijn erover sprenkelen en mengen maar

ook lekker om er uitgebakken spekjes door heen te roeren
vriendin van me eet hem altijd met geraspte kaas erdoor

mmmm drie keer raden wat ik morgen ga eten Vingers aflikken

Nieuwe Barefoot physio contour sidepull, maat 1, bruin te koop : http://www.bokt.nl/markt/ad/379063/bare ... at-1-bruin

ellepel

Berichten: 37366
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-05-04 12:45

witlofschotel!

nodig:
3 stronken witlof
400gram half om half gehakt
2 eetlepels zoete chilisaus
orientaalse kruiden(c1000)
peper/zout
klein pakje spekjes.
2 grote uien.


witlof schoonmaken, hart eruit halen en in kleine stukjes snijden
gehakt kneden, daarbij de chilisaus doen en de kruiden.
gehakt rul bakken in de pan.

uien snijden in kleine stukken en dit meebakken in de pan.
witlof erbij doen en ook even meebakken.

spekjes in een aparte pan bakken, kruiden met paprikapoeder,zout/peper en wat je maar lekker vind aan kruiden.

dit bij de gehakt in doen.
alles nog even laten doorbakken.
lekker met aardappels.

_DuN_

Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-04 19:29

superlenie schreef:
hete bliksem, bietjesstamppot.....


weet je toevallig t recept van hetebliksem ergens te vinden?

A trip down memory lane...I'm a Bokted One! Knipoog
~* Backstreet's back again! *~

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 94953
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 09:08

Ik maak andijviestamppot op dezelfde manier klaar als Draumpje (zal wel streekgebonden zijn Knipoog).
Verder prak ik er altijd nog een paar eitjes doorheen Vingers aflikken
Een klein beetje slasaus of een klontje boter er doorheen is ook erg lekker.

It's not easy being green *** Kermit ***

Krieltje

Berichten: 2992
Geregistreerd: 26-01-03
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 14:10

snert Tong uitsteken

Gezocht, verzorgpaardje omg. Eindhoven

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 14:12

Spinazie met een geprakt eitje en broodsoldaatjes!

Hete bliksem is trouwens 1 kg kruimige aardappels met 1 pond zure en 1 pond zoete appels koken. Snufje zout, eetlepel suiker. Daarna afgieten, versgemalen peper en een snuif kaneel erdoor stampen.

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-05-04 19:12

Heel [nostalgisch] Hollands:
Pastinaak, meiraapjes, schorseneren, postelein. Alles met gekookte aardappelen en een stukje vlees en jus.

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 08:52

Jippie, waar HEB je het over??? Is dat echt eten???? Nooit van gehoord! Ja postelein wel maar de andere drie.... Verward

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-05-04 17:10

Na WOII is de Hollandse keuken behoorlijk veranderd en zijn die groenten langzaam uit ons assortiment verdwenen. Meiraapjes zijn tegenwoordig wel weer te koop op de markt, geimporteerd uit Frankrijk. Pastinaak en Schorseneren zijn tegenwoordig alleen in hele chique restaurants te verkrijgen terwijl het rond 1900 dagelijkse kost voor de gewone man was.

Nog wat oer-hollandse gerechten:
naakte kindertjes in het gras
hete bliksem
balkenbrij

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-04 10:25

Andijviestamppot, jammie! Vingers aflikken
Ik doe altijd gerapste kaas door de aardappels heen, en soms nog een kuipje kruidenkaas erdoorheen voor t serveren.

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-04 11:23

Naakte kindertjes in het gras?? Wat moet ik me daar bij voorstellen Haha!

Balkenbrij is erg lekker, vooral met gebakken appeltjes erbij Lachen

En schorseneren, absoluut heerlijk, maar idd niet veel meer te vinden (hier in de supermarkt alleen in bokaal).

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-04 11:32

Zoute haring met zure bom!

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-04 11:37

Natalie schreef:
Naakte kindertjes in het gras?? Wat moet ik me daar bij voorstellen Haha!

Volgens mij is dat wat ze bij ons Blote Billetjes in het Gras noemen: groen met witte bonen. Is een mengsel van witte bonen en snijbonen, in 't zout. (en niet te pruimen Haha! )

ellepel

Berichten: 37366
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-04 11:43

balkenbrij??
dat maakte mijn moeder ook wel..nou ik lust dus echt geen varkenskop.
daar maakt zij het altijd van...bah

A woman needs two men in her life - the horse of her dreams and a jackass to pay for it.

Krackie
Berichten: 54
Geregistreerd: 26-05-04
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-04 21:17

Wentelteefjes,Heerlijk Vingers aflikken

_DuN_

Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-04 16:13

wentelteefjes zijn idd heerlijk

A trip down memory lane...I'm a Bokted One! Knipoog
~* Backstreet's back again! *~

Caira
Berichten: 23383
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-04 16:50

Broeder! jammie!!

Qweeny

Berichten: 557
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-04 19:39

Peen en ui
Zuurkool
Boerenkool met worst

_______.·:*´¨`*:·.YaLNiZKuRT.·:*´¨`*:·._________

Liza_vL

Berichten: 17547
Geregistreerd: 01-04-01
Woonplaats: Zeewolde / Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-04 12:23

andijvie met spek erdoor, dan lust ik wel andijvie Haha!

LuvdaTossa

Berichten: 12894
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Midden vh land

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-04 12:24

Hete Bliksem Vingers aflikken

FennekeR
Full-Time Bokker

Berichten: 6598
Geregistreerd: 09-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-06-04 18:30

jachtschotel!!
Rundvlees braden (duurt helaas wel lang) gesnipperde uien meebraden,
1 of 2 blaadjes laurierblad mee laten sudderen, wel verwijderen voordat je gaat eten.
Aardappel puree maken (of uit pakje, Knorr voor overgerechten), laagje puree in een ingevette ovenschaal, laagje vlees/uien mengsel, laagje appelplakjes (liefst goudrenetten), dan weer laagje aardappelpuree.
Bestrooien met paneermeel, 'n paarklontjes boter erop en dan ongeveer een half uurtje in de oven.

I haven't lost my mind, it's backed up on disk somewhere.

Kimmes

Berichten: 12806
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-06-04 08:31

Klinkt lekker Fenneke.
Doe je daar dan groente bij??Of eet je dat zo?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bjarni, Judith_, MarlindeRooz, Pessoa, vaxie, WiskyBokjes, xJolijn en 92 bezoekers